Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Egregyi szőlőhegy és borospincék

Hévíz
További információ
A Hévízhez tartozó Egregyi szőlőhegy és az itt található borospincék egy kellemes sétával elérhetőek a fürdőváros központjából.
Hévíz nevezetessége nem merül ki a gyógyvízben, a környék látnivalói közé tartoznak többek között a borozósor hívogató pincéi. A borászat kultúrája Egregyen egészen a római korig nyúlik vissza. A szőlőtermesztés hagyományát ebben az időszakban honosították meg, a szokást pedig az Árpád-kori magyarok tovább ápolták. A török időkben a terület sajnos elnéptelenedett, de szerencsére ezt orvosolták a német telepesek a 18. században. Folytatták a hagyományossá vált szőlőtermesztést, melynek kedvezett a balatoni meleg talaj és a térség klimatikus adottságai. Ezek együttese a mai napig kiváló borokat hív életre – persze ehhez az itt élők munkaszeretete is sokat hozzátesz. A borospincék felé sétálva elhaladhatunk Jézus szíve templom mellett, sőt a római kori ásatásokat is útba ejthetjük.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Hévíz látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...