Aktuális akciók
Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek

Egregyi szőlőhegy és borospincék

Hévíz
További információ
A Hévízhez tartozó Egregyi szőlőhegy és az itt található borospincék egy kellemes sétával elérhetőek a fürdőváros központjából.
Hévíz nevezetessége nem merül ki a gyógyvízben, a környék látnivalói közé tartoznak többek között a borozósor hívogató pincéi. A borászat kultúrája Egregyen egészen a római korig nyúlik vissza. A szőlőtermesztés hagyományát ebben az időszakban honosították meg, a szokást pedig az Árpád-kori magyarok tovább ápolták. A török időkben a terület sajnos elnéptelenedett, de szerencsére ezt orvosolták a német telepesek a 18. században. Folytatták a hagyományossá vált szőlőtermesztést, melynek kedvezett a balatoni meleg talaj és a térség klimatikus adottságai. Ezek együttese a mai napig kiváló borokat hív életre – persze ehhez az itt élők munkaszeretete is sokat hozzátesz. A borospincék felé sétálva elhaladhatunk Jézus szíve templom mellett, sőt a római kori ásatásokat is útba ejthetjük.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Hévíz látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...

A legjobb elérhető szállások Hévízen

Kattintson ide és nézze meg, hol mennyiért lehet megszállni...MegnézemFürdőajánló
Szállásajánló

Palace Hotel****

Hévíz
Fürdő a közelben: Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház
wellnesswellness
városivárosi
gyógygyógy
További szállások
Közeli látnivalók
Hévízi sétálóutca
Hévízen a Rákóczi utca teljes hosszában sétálóutcaként funkcionál. Ez az utca köti össze a Széchenyi utcát, a főutcát a Dr. Schulhof Vilmos sétánnyal és a gyógytóval.
Részletek

Hévízi Muzeális Gyűjtemény
A Hévízi Muzeális Gyűjtemény betekintést ad a fürdőváros múltjába és megemlékezik a helyi orvoslás történetéről.
Részletek

Dr. Schulhof Vilmos sétány
A hévízi sétálóutca végén álló télifürdő épületétől induló Dr. Schulhof Vilmos sétány a tófürdő főbejáratához vezet. 
Részletek

Véderdő
Hévízen, a tó körül sétálva sokféle egzotikus fát láthatunk. A Véderdőben táblarendszer segíti a tájékozódást, valamint az ott élő növény- és állatvilág megismerését.
Részletek

Festetics-kastély
A Festetics-kastély Keszthely ékköve, az ország negyedik legnagyobb és legigényesebben helyreállított, illetve berendezett kastélya.
Részletek

Programajánló