Aktuális akciók
Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek

Emlékpont - Humán Oktatási Központ

Hódmezővásárhely
További információ
Az Emlékpont elsőként Magyarországon egy város történetén keresztül mutatja be, hogy mit jelentett az itt élők számára az 1945-től 1990-ig tartó szocialista korszak.
A hódmezővásárhelyi Oktatási Központ európai viszonylatban merész dologra vállalkozott. Az épületben tett látogatásunk alkalmával ugyanis a kommunista diktatúra történetébe pillanthatunk be, méghozzá a városiak szemszögéből. Az Emlékpont kiállításán fájdalmas és örömteli emlékekkel egyaránt találkozhatunk. A mintegy 150 tárgyból álló gyűjteményt a vásárhelyiek állították össze, ezeket nézve megérthetjük, hogy a történet összetett, helyenként szomorú, néha pedig vidám és feldereng benne a korszakban élők életöröme is.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Hódmezővásárhely látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Belvárosi Fazekasház
Hódmezővásárhely az alföldi fazekasság egyik központja, ennek állít emléket Belvárosi Fazekasház.
Részletek

Tornyai János Múzeum
A hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumban állandó régészeti kiállítást lehet megtekinteni, emellett mintegy ezerötszáz darabból álló, kiemelkedő jelentőségű néprajzi, helytörténeti és képzőművészeti gyűjtemény is helyet kapott itt.
Részletek

Hódmezővásárhelyi Városháza
A legnagyobb magyarországi városháza, a hódmezővásárhelyi Városháza eklektikus stílusban épült, Ybl Lajos tervei szerint. 
Részletek

Fekete Sas Rendezvényház
Hódmezővásárhely egyik legimpozánsabb épülete, a Fekete Sas Rendezvényház Pártos Gyula tervei alapján épült 1905-ben.
Részletek

Téglagyári kubikgödrök
A téglagyári kubikgödrök Hódmezővásárhely észak-keleti részén, közvetlenül a belterület határán helyezkednek el, mintegy 20 hektáron.
Részletek

Programajánló