Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Esztergomi Babits Mihály Emlékház

Esztergom
További információ
Babits Mihály 1924-ben vásárolta meg a kis, tornácos, esztergomi kerti házat amelyben ma a Babits Mihály Emlékház működik.
A Babits Emlékház létrejöttét annak köszönheti, hogy az irodalmár a Dante Paradicsomának fordításáért kapott összeget okosan forgatta meg. Az így nyert kisebb vagyont barátai javaslatára egy esztergomi házba fektette, amelyet később folyamatosan bővített, alakított és csinosított. A házban látható festményeket egy közeli barátjuk keze munkáját dicsérik, és mai szemmel nézve is lenyűgözőek. A villa legtöbbször emlegetett része az aláírásfal, amely a magyar irodalomtörténet egyik sajátos emléke. Babits halála után a házat többen lakták, így csak az 1960-as években nyilvánították védetté, az első helyreállítás után pedig emlékházként nyitották meg.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Esztergom látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Mala-forrásalagút
A Mala-forrásalagút Esztergom látogatható járatrendszere hévíz városrész és a Fürdő Szálló alatt. 
Részletek

Esztergomi Vár
Az Esztergomi Vár a Duna jobb partján emelkedő, több mint ötven méter magas, szakadékos oldalfalakkal határolt magaslaton áll az óvárosban, a Várhegyen. 
Részletek

Prímási palota
A prímási palota Esztergom egyik meghatározó épülete, a palota neoreneszánsz stílusban az esztergomi érsek rezidenciájának készült.
Részletek

Esztergomi Bazilika
A Várhegyen található a Bazilika, Esztergom legnevezetesebb épülete, egyben a város jelképe. 
Részletek

Kis-Duna sétány
A Kis-Duna sétány Esztergom Királyi városrészén halad észak-déli irányba egészen a Vízivárosig, a Duna Prímás-szigeti mellékága mellett.
Részletek