Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Esztergomi Bazilika

Esztergom
További információ
A Várhegyen található a Bazilika, Esztergom legnevezetesebb épülete, egyben a város jelképe. 
Az államalapításunk óta kiemelt jelentőséggel bír az esztergomi Várhegy, melynek szerepe az évszázadok viszontagságai következtében sem csökkent. Ezt egyrészt a csodálatos természeti adottságainak, másrészt a világi, egyházi központokká emelt épületeinek köszönheti.  A középkorban még hét templom kapott itt helyet, az újkorban viszont csak egy templomot emeltek a Várhegyen. Az esztergomi székesegyházat a 19. század legnagyobb építkezéseként tartották számon, a munkálatok azonban többször akadályokba ütköztek, ezek miatt évekig szünetelt az építés. Végül az utolsó simításokkal is elkészültek – 1869-ben tették le a zárókövet. Az évtizedek alatt az építészek különböző elképzelései jutottak érvényre, az eredmény mégis harmonikus lett. Az Esztergomi Bazilika jelenleg az ország legmagasabb épülete.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Esztergom látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Esztergomi Vár
Az Esztergomi Vár a Duna jobb partján emelkedő, több mint ötven méter magas, szakadékos oldalfalakkal határolt magaslaton áll az óvárosban, a Várhegyen. 
Részletek

Prímási palota
A prímási palota Esztergom egyik meghatározó épülete, a palota neoreneszánsz stílusban az esztergomi érsek rezidenciájának készült.
Részletek

Mala-forrásalagút
A Mala-forrásalagút Esztergom látogatható járatrendszere hévíz városrész és a Fürdő Szálló alatt. 
Részletek

Esztergomi Babits Mihály Emlékház
Babits Mihály 1924-ben vásárolta meg a kis, tornácos, esztergomi kerti házat amelyben ma a Babits Mihály Emlékház működik.
Részletek

Kis-Duna sétány
A Kis-Duna sétány Esztergom Királyi városrészén halad észak-déli irányba egészen a Vízivárosig, a Duna Prímás-szigeti mellékága mellett.
Részletek