Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Esztergomi Dzsámi és Veprech-torony

Esztergom
További információ
Az egykori török imaház, az Uzicseli Hadzsi Ibrahim Dzsámi ma múzeumként működik. 

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


Az épület már a 17. század óta itt áll, időközben azonban elvesztette eredeti jellegzetességeit. 2007-ben alapos kutatásnak és szakszerű helyreállításnak köszönhetően ma már teljesen régi fényében láthatjuk. Ekkor, mint múzeum a dzsámi ismét megnyitotta kapuit. 

 

A múzeum nemcsak az érdekes épületet igyekszik bemutatni a látogatóknak, hanem Esztergom török-kori történetét is kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az egykori imatér pedig ma időszakos kiállításoknak ad otthont, a legkülönbözőbb témákban. Emellett rendszeresen tudományos és művészeti előadásokat rendezünk a Víziváros északi részén álló, csodálatos akusztikával rendelkező épületben.

 

A dzsámi épületének alsó szintjén hangulatos asztalok és prémium minőségű kávék, teák, finomságok várják a felfrissülni, beszélgetni vágyókat a Dzsámi Kávézóban.  Az udvarról csodálatos panoráma nyílik a Várhegy felé, és megcsodálható az Erzsébet-parkra nyíló teraszról a Duna szépsége is. 

 

Közeli fürdő

 

Az esztergomi fürdő teljes körű szolgáltatásokkal, élmény- és strandfürdő résszel, szaunákkal valamint csúszdákkal várja egész évben a kikapcsolódni vágyókat. Az élményfürdőben sokféle szolgáltatás biztosítja a vendégek kikapcsolódását – van élménymedence, pihenőmedence, gyermekmedence, pezsgőfürdő, csúszda, kültéri pihenőmedence, kültéri úszómedence, infraszauna, játszóház, baba-mama szoba. A fürdő számos wellness szolgáltatást is nyújt, különböző fajta szaunákkal, gőzfürdővel, fitneszteremmel, pezsgőfürdővel, élményzuhanyokkal, Kneipp-taposóval és pihenőkkel. A nyári időszakban a külső strand is nyitva áll a látogatók számára, ahol élménymedence, hullámfürdő gyermekmedence, csúszdák, óriás játszótér és strandröplabda pálya is található.