Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Esztergomi Vár

Esztergom
További információ
Az Esztergomi Vár a Duna jobb partján emelkedő, több mint ötven méter magas, szakadékos oldalfalakkal határolt magaslaton áll az óvárosban, a Várhegyen. 
Az itt épült első ispánsági vár az 1180-as években leégett. A 13. században ugyan kibővítették, de az új palotát csak néhány évtizedig lakták az Árpád házi királyok, mert a tatárjárás után Budára költözött az udvar. Az uralkodói ág kihalása a váron is nyomot hagyott, a 15. században viszont jelentősen átalakították – ekkoriban élte virágkorát is. A mohácsi vészt követően katonai szempontból volt jelentősége, a törökök idején több ostromot is elszenvedett. A régészeti feltárásokra az 1930-as években került sor, ezután pedig megkezdődtek a helyreállítási munkálatok. Napjainkban az Esztergomi Várban tett látogatásunk alkalmával interaktív elemekkel gazdagított kiállításokkal utazhatunk vissza a középkorba, és ismerhetjük meg a korra jellemző mindennapok hangulatát.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Esztergom látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Prímási palota
A prímási palota Esztergom egyik meghatározó épülete, a palota neoreneszánsz stílusban az esztergomi érsek rezidenciájának készült.
Részletek

Esztergomi Bazilika
A Várhegyen található a Bazilika, Esztergom legnevezetesebb épülete, egyben a város jelképe. 
Részletek

Mala-forrásalagút
A Mala-forrásalagút Esztergom látogatható járatrendszere hévíz városrész és a Fürdő Szálló alatt. 
Részletek

Esztergomi Babits Mihály Emlékház
Babits Mihály 1924-ben vásárolta meg a kis, tornácos, esztergomi kerti házat amelyben ma a Babits Mihály Emlékház működik.
Részletek

Kis-Duna sétány
A Kis-Duna sétány Esztergom Királyi városrészén halad észak-déli irányba egészen a Vízivárosig, a Duna Prímás-szigeti mellékága mellett.
Részletek