Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Esztergomi Vár

Esztergom
További információ
Az Esztergomi Vár a Duna jobb partján emelkedő, több mint ötven méter magas, szakadékos oldalfalakkal határolt magaslaton áll az óvárosban, a Várhegyen. 
Az itt épült első ispánsági vár az 1180-as években leégett. A 13. században ugyan kibővítették, de az új palotát csak néhány évtizedig lakták az Árpád házi királyok, mert a tatárjárás után Budára költözött az udvar. Az uralkodói ág kihalása a váron is nyomot hagyott, a 15. században viszont jelentősen átalakították – ekkoriban élte virágkorát is. A mohácsi vészt követően katonai szempontból volt jelentősége, a törökök idején több ostromot is elszenvedett. A régészeti feltárásokra az 1930-as években került sor, ezután pedig megkezdődtek a helyreállítási munkálatok. Napjainkban az Esztergomi Várban tett látogatásunk alkalmával interaktív elemekkel gazdagított kiállításokkal utazhatunk vissza a középkorba, és ismerhetjük meg a korra jellemző mindennapok hangulatát.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Esztergom látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...