Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Fekete István Múzeum

Dombóvár (Gunaras)
További információ
A múzeum az író életművét mutatja be a személyes tárgyain, iratain keresztül. 

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: ingyenesen látogatható

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


A gyűjteményt F. Bodó Imre agrármérnök, helytörténész alapította 1995-ben, az író halálának 25. évfordulójának évében. A Fekete István emlékére alapított emlékhelyen megtekinthetők az író személyes tárgyai, eszközei, kéziratai, igazolványai, bizonyítványai, oklevelei, kitüntetései, versei, könyvei, a természetről készített festmények és az állatszereplők modelljei: Vuk, a róka, Kele, a gólya, Csí, a fecske, Hú, a bagoly, stb.

 

A múzeumot Csonka Sándor, Gulyás József, Soós Tibor és Szentkirályi Attila festőművészek munkái, Ambrus Sándor grafikái valamint göllei (Fekete István szülőfaluja, Somogy megye) szőttesek is díszítik. Az udvaron megtalálható Fekete István szobra (1997), mely Farkas Pál szekszárdi szobrászművész alkotása, továbbá az Életfa (2000), amit Bocz János helyi fafaragó művész készített.

A múzeum Dombóváron, a Hóvirág utca 25. szám alatt található, a város első és egyben ingyenesen látogatható múzeuma.

Közeli fürdő

A dombóvári fürdő nyitott és fedett medencéi, szaunái, csúszdái és szabadtéri sportolási lehetőségei több korosztály számára is kiváló kikapcsolódási lehetőségeket biztosítanak, legyen szó strandolásról vagy gyógyfürdőzésről. A Gunarasban két gyógy-, két gyógykezelő, két úszómedence, szauna mártózó, valamint idényjelleggel hét szabadtéri medence vehető igénybe. Ezeken kívül egy 50 méteres úszó-, két gyermek-, két gyógyvizes ülőmedence, egy strand- és egy élményelemes gyermekmedence, illetve egy négypályás óriáscsúszda szolgálja a kikapcsolódni, sportolni és pihenni vágyó vendégek igényeit.

 Fürdők
Gunaras Fürdő