Aktuális akciók
Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek

Fiume Szálló

Békéscsaba
További információ
A 19. század második felének polgári hangulatát és a századforduló eleganciáját idézi a békéscsabai Fiume Szálló felújított épülete.
Történetének kezdete a 18. századig nyúlik vissza, amikor a helyén egy földesúri fogadó állt. Ezt váltotta le az új épület, amely egy évszázaddal később, neoklasszicista stílusban kelt életre. Az akkoriban elkészülő vasútvonal miatt megnőtt a város jelentősége, ennek köszönhetően az 1870-ben tartott megnyitón a Fiume nevet adták neki. Az 1930-as években az épület újabb átalakításon esett át, ennek végén átnevezték Csaba Szállodára. A háború után megnyílt a Csaba Espresso, és rendbe hozták a téli kertet is, az állapota azonban leromlott az 1980-as évekre, ezért újabb renoválás vált szükségessé – ezután visszakapta a Fiume nevet.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Békéscsaba látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Békéscsabai Evangélikus Kistemplom
A Békéscsabai Evangélikus Kistemplom az Evangélikus Nagytemplommal szemben található. 
Részletek


Részletek

Békéscsabai Evangélikus Nagytemplom
A Békéscsabai Evangélikus Nagytemplom Közép-Európa legnagyobb evangélikus temploma. 
Részletek

Munkácsy Mihály Múzeum és Emlékház
Békéscsaba híres festőjéről nevezték el a Munkácsy Mihály Múzeum és Emlékházat. 
Részletek

Békéscsabai Szlovák Tájház
Békéscsaba közel három évszázada szlovákok által lakott település, és a mai napig ápolja a szlovákság kulturális értékeit, hagyományait. Ennek állít emléket a Szlovák Tájház.
Részletek

Programajánló