Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Garay tér

Szekszárd
További információ
A Garay tér Szekszárd egyik régi tere, melynek közepén áll a névadó Garay János szobra. 

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1 óránál kevesebb

Kb. ennyibe kerül egy főre: ingyenesen látogatható

Szabadtéri


A 19. században a tér közepén álló hajdani kút miatt korábban Zöldkút térként volt ismert. Ma a kút helyén Garay János költő szobra  áll. A szobor Szárnovszky Ferenc alkotása, az öntését Párizsban végezték, itt készült a talapzata is, az akkoriban még merésznek számító nőalakkal. Az oldalán Zichy Mihálynak Az obsitoshoz készített rajzai alapján készült domborművek láthatók.

 

A Garay téren található a Magyarországon egyedülálló Német Színház, melynek épülete eredetileg mozinak készült, szecessziós stílusban, később modernizálták. Itt áll a Szekszárd szálló, amelyet Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezett. Emellett meghatározza a tér arculatát az Augusz-ház.

 

Közeli fürdő

szekszárdi fürdő hét medencével, óriás csúszdákkal, hatalmas zöldfelülettel és számtalan családbarát szolgáltatással várja a pihenésre, feltöltődésre vágyó vendégeket a nyári szezonban.  A legkisebbek a bébi- és gyermekmedencében lubickolhatnak, vagy a játszótéren tölthetik az időt. Az iskoláskorú gyerekek és a felnőttek az élmény-, ugró- és úszómedencében találhatnak felüdülést, vagy a négy óriáscsúszda egyikén száguldhatnak lefelé akár egyedül, akár kettesben egy „gumifánkon”. Az idősebb korosztályt az ülő-, illetve a pezsgőmedence kényeztető masszázs funkciója várja. Az akadálymentes fürdő főépületben finn szauna is várja a vendégeket.