Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Gárdonyi Géza Emlékház

Gárdony - Agárd
További információ
A Gárdonyi Géza Emlékház az Egri csillagok írójának szülőházában lett kialakítva.
Talán nincs olyan ember hazánkban, akinek ismeretlen lenne Gárdonyi Géza neve. A róla elnevezett emlékház nem építészeti szempontból bír kivételes értékkel, hanem azért, mert itt született, majd élt a magyar irodalom egyik legkiemelkedőbb alakja. Ez idő alatt több műve kelt életre, köztük a széles körben ismert Egri csillagok. Az előszobában mindig is a könyvek kaptak helyet, melyek száma megközelítette a tízezret. A Gárdonyi Géza Emlékház hálószobájában szinte kivétel nélkül mindent az eredeti helyén találunk, a tájképek, festmények pedig jelzik, hogy Gárdonyi festeni is szeretett. Igazi különlegességet rejtenek a vitrinek, melyek előtt időzve megfejthetjük a titkosírásos jegyzeteit – vagy legalábbis megpróbálhatjuk.

Tekintse meg a Gárdonyi Géza Emlékházról készült videót!

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Gárdony - Agárd látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Bence-hegyi Kilátó
A Bence-hegyen, Velence központjától körülbelül 5 kilométerre található a kilátó, csodálatos körpanorámával a Velencei-tóra.
Részletek

Dinnyési-fertő Természetvédelmi Terület
A Gárdonyhoz tartozó Dinnyés nyugati határában helyezkedik el a Dinnyési-fertő Természetvédelmi Terület. 
Részletek

Székesfehérvári Bányató
A székesfehérvári Bányató 1917-ben váratlanul jött létre, amikor a magas sziklafalak között működő kőbányát egyetlen éjszaka alatt elárasztotta a víz. 
Részletek

Bory-vár
Székesfehérvár talán legkülönlegesebb építménye a Bory-vár, mely az örök szerelem jelképeként épült, 36 éven keresztül.
Részletek

Velencei-tó
A Velencei-tó Magyarország harmadik legnagyobb természetes tava, hazánk legkedveltebb üdülőhelyeinek egyike.
Részletek