Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Gólyavár - Dombóvár

Dombóvár (Gunaras)
További információ
Az egykori Dombai (Dombó) család székhelye a ma már Gólyavárként emlegetett középkori vár, mely a városhatártól délre található. 

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: ingyenesen látogatható

Jelleg: Kastély, vár, várrom

Szabadtéri


A vár Dombai család után a törökök 1543. évi hadjáratáig Werbőczi Imre tulajdona volt. Az ő idejében itt vendégeskedett Tinódi Lantos Sebestyén is. Az ő emlékére emelt szobor a város központjában, a Művelődési Ház előtt található. A várban közel 150 évig török őrség állomásozott, kiűzésük után felrobbantották és lerombolták.
2015-ben került sor a vár központi területén történő feltárásra. Az eddigi eredmények alapján öt periódusa lehetett a vár építésének. Kiderült, hogy az első a 14. század végére, illetve a 15. század elejére tehető. 
A Dombai család középkori várának romja Dombóvár határában, a 611-es út mentén látható.

Közeli fürdő

A dombóvári fürdő nyitott és fedett medencéi, szaunái, csúszdái és szabadtéri sportolási lehetőségei több korosztály számára is kiváló kikapcsolódási lehetőségeket biztosítanak, legyen szó strandolásról vagy gyógyfürdőzésről. A Gunarasban két gyógy-, két gyógykezelő, két úszómedence, szauna mártózó, valamint idényjelleggel hét szabadtéri medence vehető igénybe. Ezeken kívül egy 50 méteres úszó-, két gyermek-, két gyógyvizes ülőmedence, egy strand- és egy élményelemes gyermekmedence, illetve egy négypályás óriáscsúszda szolgálja a kikapcsolódni, sportolni és pihenni vágyó vendégek igényeit.

 Fürdők
Gunaras Fürdő