Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Gróf-palota

Szeged
További információ
A Gróf-palota Szeged legnagyobb önálló szecessziós stílusú épülete, amely szinte eredeti állapotában maradt meg napjainkig. 

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 0

Jelleg: Kastély, vár, várrom

Fedett


A Gróf Palota 1912 és 1913 között épült Raichl Jenő Ferenc tervei alapján. Az építtetője Gróf Árpád Márton volt, az épület róla kapta a nevét. 
Az épület homlokzatának kialakítása igen változatos, oromfalak, erkélyek, beugrók tagolják, két saroktorony található rajta. A külső díszítések főleg a kora nyári reggeleken teszik az épületet még különlegesebbé, amikor az aranyszínű mintázatról visszaverődik a napfény. A keleties hangulatot idéző kék, sárga és arany színek mellett fellelhetők a magyar népművészetből átemelt motívumok, kerámiából készült falidíszek.
Az épületben a lépcsőház kovácsoltvas korlátokkal van felszerelve. A szecesszió jegyeit magukon hordozó kovácsoltvas korlátok több helyen is megtalálhatók, a ház bejáratánál is találkozhatunk velük. 

A Gróf Palota Szegeden, a Tisza Lajos krt. 20. szám alatt található. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Szeged látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...