Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Gyomaendrődi Erzsébet liget

Gyomaendrőd
További információ
Az gyomaendrődi Erzsébet liget területének harmadát sűrű faállomány borítja. Található itt egy lombkorona sétány és egy kilátó is. 
Az öthektáros liget néhány éve egy interaktív tanösvénnyel bővült, amely háromféle útvonalat foglal magába. Az egész évben ingynesen látogatható sétányhoz tartozik még egy 15 méter magas faszerkezetes kilátó is. A ligetben tett látogatásunk alkalmával megismerhetjük a környék madárvilágát, a lombkorona tanösvényen a fákról tudhatunk meg érdekességeket, a vízi tanösvényen pedig a holtágról tanulhatunk. A terület mintegy harmadát fák borítják, legnagyobb arányban a kocsányos tölgy képviseli magát, ezen kívül sok a mezei juhar, a mezei szil, a hársfa, a kőris, feketefenyő, de találkozhatunk vörös tölggyel, vadgesztenyével, akáccal, tujával, illetve bálványfával is.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Gyomaendrőd látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Kner Nyomdaipari Múzeum
Kner Imre egykori lakóházában 1970 óta működik Magyarország egyetlen nyomdaipari múzeuma, a gyomaendrődi Kner Nyomdaipari Múzeum.
Részletek

Gyomai Tájház és Alkotóház
A Gyomai Tájház az egyetlen olyan parasztház, ami még mindig hiánytalanul magán hordozza a régi falusi építészet elemeit, stílusjegyeit Gyomaendrődőn. 
Részletek

Halászati és Történelmi Élmény Park
A halászatot bemutató Halászati és Történelmi Élmény Park a Templom-zugi holtág partján helyezkedik el, Gyomaendrőd közelében.
Részletek

Gyomaendrődi holtágak
Gyomaendrőd egyedülálló természeti értékei a holtágak. A település határában 16 különböző méretű és állapotú holtág található, ez páratlan jelenség az országban. 
Részletek

Szárazmalom
A szarvasi alsóállású, vízszintes meghajtó kerekű, klasszicista stílusú Szárazmalom 1836-ban épült, és egészen 1962-ig működött – a legtovább az országban.
Részletek