Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Gyomaendrődi holtágak

Gyomaendrőd
További információ
Gyomaendrőd egyedülálló természeti értékei a holtágak. A település határában 16 különböző méretű és állapotú holtág található, ez páratlan jelenség az országban. 
A holtágak nagy része nagyszerű választás a horgászoknak, hiszen a vizekben az olyan hazánkban honos halak élnek, mint a ponty, a kárász, a keszeg vagy a busa. Az értékeinek megőrzése érdekében folyamatosan gondoskodnak a vízfrissítésről, kotorják a medret, ezen kívül halakat telepítenek. Nemcsak a horgászat rajongóinak, hanem a természetben kikapcsolódni, feltöltődni vágyóknak is kiváló úti cél a gyomaendrődi holtágak, a partokon kiadó nyaralókban néhány napra elvonulhatunk a város zajától.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Gyomaendrőd látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Halászati és Történelmi Élmény Park
A halászatot bemutató Halászati és Történelmi Élmény Park a Templom-zugi holtág partján helyezkedik el, Gyomaendrőd közelében.
Részletek

Kner Nyomdaipari Múzeum
Kner Imre egykori lakóházában 1970 óta működik Magyarország egyetlen nyomdaipari múzeuma, a gyomaendrődi Kner Nyomdaipari Múzeum.
Részletek

Szárazmalom
A szarvasi alsóállású, vízszintes meghajtó kerekű, klasszicista stílusú Szárazmalom 1836-ban épült, és egészen 1962-ig működött – a legtovább az országban.
Részletek

Bolza kastély
Az empire stílusban épült szarvasi Bolza kastélyhoz egy kis park és egy arborétum is tartozik.
Részletek

Körösök vidéke túraútvonalak
A Körös folyó és hullámtere természetvédelmi terület, a Körös-Maros Nemzeti Park része. 
Részletek