Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Gyomai Tájház és Alkotóház

Gyomaendrőd
További információ
A Gyomai Tájház az egyetlen olyan parasztház, ami még mindig hiánytalanul magán hordozza a régi falusi építészet elemeit, stílusjegyeit Gyomaendrődőn. 
Az udvarára belépve egészen az 1870-es évekig utazhatunk vissza, amikor még a lopott tornác és a kőlábas oszlopok hódítottak teret, a házba lépve pedig a disznótoros – és más népi lakomák – elevenedhetnek meg lelki szemeink előtt a szobában lévő kemencéket látva. A Gyomai Tájház a múzeumi szerepkörön túlmutatva kézműves, valamint hagyományőrző tevékenységeknek is otthont ad.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Gyomaendrőd látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Kner Nyomdaipari Múzeum
Kner Imre egykori lakóházában 1970 óta működik Magyarország egyetlen nyomdaipari múzeuma, a gyomaendrődi Kner Nyomdaipari Múzeum.
Részletek

Gyomaendrődi Erzsébet liget
Az gyomaendrődi Erzsébet liget területének harmadát sűrű faállomány borítja. Található itt egy lombkorona sétány és egy kilátó is. 
Részletek

Halászati és Történelmi Élmény Park
A halászatot bemutató Halászati és Történelmi Élmény Park a Templom-zugi holtág partján helyezkedik el, Gyomaendrőd közelében.
Részletek

Gyomaendrődi holtágak
Gyomaendrőd egyedülálló természeti értékei a holtágak. A település határában 16 különböző méretű és állapotú holtág található, ez páratlan jelenség az országban. 
Részletek

Szárazmalom
A szarvasi alsóállású, vízszintes meghajtó kerekű, klasszicista stílusú Szárazmalom 1836-ban épült, és egészen 1962-ig működött – a legtovább az országban.
Részletek