Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Györffy István Nagykun Múzeum

Karcag
További információ
A Györffy István Múzeum fő célkitűzése a gyűjteményében található műtárgyak megőrzése, tudományos feldolgozása és bemutatása. 

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 300 - 500

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


A múzeum látogatása során több szempontból is megismerhetjük a múzeum gyűjteményét, a város és a Nagykunság történetét, valamint a város szerepét a magyar művelődéstörténetben. A működtetésének célja, hogy a látogatók a nemzeti örökség ápolójaként tekintsenek a múzeumokra. Felelősséget éreznek az épített örökség védelme és gondozása iránt.

A Györffy István Múzeum időszaki kiállításinak elsődleges célja az volt, hogy a helyi és a Nagykunsági értékeket mutassák be, de emellett számos más vidék és táj múzeumainak tárgyai is kiállításra kerültek. 1984-ben megnyitották a múzeum második állandó kiállítását, Györffy István születésének 100. évfordulója alkalmából, ami a névadónak állít emléket. 

 

A 2000-es évek elején a Nagykunsági Krónika c. állandó kiállítást felváltotta a Kunok évszázadai c. új kiállítás, 2012-ben pedig egy újabb állandó kiállítás kapott helyet a múzeumban Kunok öröksége – Népélet a Nagykunságban címmel. 

 

A Györffy István Múzeum Karcagon, a Kálvin utca 4. szám alatt található.

 

Közeli fürdő

karcagi fürdő télen-nyáron várja a látogatókat. A pihenésre, regenerálódásra vágyó vendégeket többféle fedett és nyitott medence, valamint a környező kutakból érkező, gyógyhatású termálvíz kényezteti Karcag fürdőjében.  A nyár folyamán öt nyitott medence – gyógy-, látvány- és gyermekmedence, illetve három fedett medence áll fürdőzők rendelkezésére, télen a fedett medencén kívül két gyógymedence is nyitva áll.