Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Hódmezővásárhelyi Városháza

Hódmezővásárhely
További információ
A legnagyobb magyarországi városháza, a hódmezővásárhelyi Városháza eklektikus stílusban épült, Ybl Lajos tervei szerint. 
A 19. század elején készült régi városháza a közigazgatási hivatalok bővülésével egy idő után szűknek bizonyult, így felmerült az igény egy új létesítmény iránt. A 123 méter hosszú, 57 méter magas, körbejárós tornyú épületet az 1890-es években mindössze két év alatt fejezték be. A lépcsőház fordulójában egy hársfából faragott katona szobra vár minket, a díszteremben pedig hat nagyméretű festményben gyönyörködhetünk. 1970-ben leégett a toronysisak, az ekkor megrongálódott harangot ma a Kossuth téren vehetjük szemügyre.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Hódmezővásárhely látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Fekete Sas Rendezvényház
Hódmezővásárhely egyik legimpozánsabb épülete, a Fekete Sas Rendezvényház Pártos Gyula tervei alapján épült 1905-ben.
Részletek

Tornyai János Múzeum
A hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumban állandó régészeti kiállítást lehet megtekinteni, emellett mintegy ezerötszáz darabból álló, kiemelkedő jelentőségű néprajzi, helytörténeti és képzőművészeti gyűjtemény is helyet kapott itt.
Részletek

Belvárosi Fazekasház
Hódmezővásárhely az alföldi fazekasság egyik központja, ennek állít emléket Belvárosi Fazekasház.
Részletek

Csomorkányi Templomrom
Hódmezővásárhely térségének legrégebbi épített öröksége a román és gótikus stílusú Árpád-kori Csomorkányi templomrom, a 13-14. századból. 
Részletek

Kardoskúti Fehértó
A Kardoskúti Fehértó természetvédelmi területet 1966-ban hozták létre. A mintegy 150 faj átvonuló helyeként jegyzett terület 1997 óta a Körös-Maros Nemzeti Park része.
Részletek

Programajánló