Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Homokháti Emlékház

Mórahalom
További információ
A mórahalmi Homokháti Emlékházban a múlt század első felének paraszti kultúráját, szokásait és tárgyi emlékeit mutatják be. 
A Homokháti Emlékház különleges mivoltát az adja, hogy az itt látható tárgyakat a helyiek gyűjtötték össze. A cél az egykori mórahalmiak kultúrájának, szokásainak bemutatása volt, ennek érdekében ezeket az emlékeket lakóterek szerint csoportosították. Az emlékház egyrészt azok előtt tiszteleg, akik sokat tettek a városért, másrészt bemutatja a homokháti használati tárgyakat, bútorokat, mezőgazdasági eszközöket és jellegzetes ruhaviseleteket. A felsorolt gyűjteményen kívül egy Klebersberg Kuno munkásságát bemutató emlékszobor is helyet kapott.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Mórahalom látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...

A legjobb elérhető szállások Mórahalmon

Kattintson ide és nézze meg, hol mennyiért lehet megszállni...MegnézemKözeli látnivalók
Madarász-tó
A Madarász-tó közel 75 hektáron terül el Mórahalom központjától 4 kilométer távolságra, jelentős növény- és állatvilággal.
Részletek

Balatoni Madárkert- díszmadár és kisállatpark
A Balaton déli partjának közelében található Madárkert Magyarország egyik legnagyobb fajtaválasztékú madárgyűjteménye.
Részletek

Szegedi Vadaspark
A Szegedi Vadaspark a legfiatalabb és egyben legnagyobb állatkertje hazánknak, érdekes színfolt a szegedi látnivalók palettáján.
Részletek

Reök-palota
Szegeden a Tisza Lajos körút-Kölcsey utca sarkán áll a hazai szecesszió jellegzetes alkotása, a Reök-palota. 
Részletek

Sóhajok Hídja - Szeged
A szegedi Sóhajok Hídja a velencei híd mintájára és Ferenc József tiszteletére létesült abból az alkalomból, hogy az uralkodó meglátogatta az újjáépült várost. 
Részletek

Programajánló