Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

HTE Látogatóközpont - Balmazújváros

Balmazújváros
További információ
A látogatóközpontban a gyerekek szórakozva, játsztva tanulhatják meg a környékbeli állat-, és növényvilág csodáit, és a felnőtteknek is tudnak itt újat mutatni. A környék felfedezésére is kiváló indulópont lehet a központ.

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: ingyenesen látogatható

Fedett


A látogatóközpont célja a Hortobágyi Nemzeti Park unikális élőhelyeinek (szikes puszták, őshonos legelő állatfajták, egyedi tájhasználat) és természeti értékeinek (egyedi madárvilág, túzok, kerecsensólyom, daru, stb.) bemutatása. Az egyesület csapata a látogatóközpontban bemutatóteremmel, továbbá kiépített információs táblákkal ellátott megfigyelőhelyekkel, változatos ökotúrákkal várja a látogatókat. 
A környéken lehetőség van gyalogos, kerékpáros, terepjárós túrákon részt venni, az ismeretszerzést a hatalmas helyismerettel és tudással rendelkező szakvezetők segítik. Kora tavasztól késő őszig madarak százai figyelhetők meg az élőhely rehabilitációban és fenntartásban aktívan közreműködő őshonos háziállat fajták mellett; ösvények, lesek, kézi- és teleszkóptávcsövek nyújtanak lehetőséget a még közelebbi, élményszerű ismerkedésre.
A látogatóközpont Balmazújvárosban, a Debreceni utca 139. szám alatt található. A bemutatótermek megtekintése ingyenes, a vezetett túrák árairól bővebb információ a +36 30 583 8689 telefonszámon kérhető. 

Közeli fürdő

A balmazújvárosi fürdő az év minden napján várja a kikapcsolódásra, feltöltődésre vágyó vendégeket. A Kamilla Gyógyfürdőben szezonálisan üzemelő strand-, gyerek- és wellness medencék, illetve az egész éven át nyitva tartó fedett élmény-, gyerek- és gyógymedencék biztosítják akár a többgenerációs családok számára is a kikapcsolódást. Amíg a nagyszülők a 35-37 fokos gyógyvízben pihennek, a szülők a 27-29 fokos élménymedencében próbálják ki a sokszínű élményelemeket  - gomba, nyakzuhany, fekvő pezsgőágyak, fúvókák  -, egy karnyújtásnyira a kisgyermekek önfeledten pancsolnak a 30-32 fokos gyermekmedencében vagy játszanak a játszóházban. 2016 elején a fürdőben átadták az akár 80 fő befogadására is alkalmas szaunaházat, mely jelenleg Magyarország legnagyobb szaunaháza.