Aktuális akciók
Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek

Irodalom Háza - Mészöly Miklós Emlékház

Szekszárd
További információ
A szekszárdi Irodalom Háza - Mészöly Miklós Emlékház alapjait Mészöly Miklós budapesti lakásának berendezési tárgyai és könyvtára teremtették meg.
Babits Mihály szülőházának szomszédságában áll egy szecessziós homlokzatú, földszintes polgárház, amely Mészöly Miklósnak állít emléket. Az itt lévő állandó kiállítás valósághűen idézi fel a művész életét a budapesti lakásának két részletének közelebb hozásával. Az írót több mint fél évszázadon át körülvevő miliőt mi is átérezhetjük az antik bútorokkal berendezett könyvtárszobában, ahol többek között egy nagy biedermeier íróasztal és az évtizedekig használt írógépe található. A zsúfolt könyvespolcok felett a barátoktól kapott festmények díszelegnek, az íróasztal felett pedig megsárgult fotók, illetve képek kapnak helyet.

Nézze meg a szekszárdi Mészöly Miklós Emlékházról készült videót!

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Szekszárd látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Szekszárdi Babits Mihály Emlékház
A szekszárdi Babits Mihály Emlékház, azaz a Kelemen-ház 1780 körül épült copfstílusban és ma is eredeti állapotában áll. 
Részletek

Baka múzeum
A szekszárdi Baka múzeum tárlata segít emlékezni azoknak, akik átélték a XX. század háborúit. 
Részletek

Wosinsky Mór Megyei Múzeum
A szekszárdi Wosinsky Mór Megyei Múzeumot a névadó alapította hazai és külföldi expedícióin összegyűjtött - főként régészeti - anyagainak bemutatására.
Részletek

Szekszárdi borvidék
A Szekszárdi borvidék múltja egészen a kelta időkig vezethető vissza. Egyik különlegessége, hogy Eger mellett ezen a borvidéken alkalmazható a Bikavér megnevezés.
Részletek

Gemenc
Gemenc a Duna árterülete, mely 30 kilométer hosszan húzódik a folyó mentén. Természetvédelmi oltalom alatt álló ártéri erdő és annak környezete Európa legnagyobb összefüggő ártere.
Részletek

Programajánló