Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Jász Múzeum

Jászberény
További információ
A jászberényi Jász Múzeum kitartóan őrzi a jász múlt írásos és tárgyi emlékeit.
A gyűjtemények között egyaránt helyet kapnak a néprajzi, helytörténeti, képzőművészeti, egyházi, illetve régészeti és természettudományi témák. Ezek közül a néprajzi a leggazdagabb, amit annak köszönhet, hogy mintegy 140 éve bővül. Kiemelt jelentősége van a méhlakásoknak, melyek között találunk egy 1770-ből származó darabot. Betekinthetünk az egykori vízi életbe, az állattartás, a földművelés világába, sőt az olyan mesterségek munkaeszközeit is szemügyre vehetjük, mint a kenderfeldolgozás. A játékokat egészen az 1910-es évekig visszamenőleg tanulmányozhatjuk, a ruhaviseletek közül pedig elsősorban a női darabokat nézhetjük meg. A képzőművészet esetén az olyan jászsági festők munkáiban gyönyörködhetünk, mint Vágó Pál, Gecse Árpád vagy Litkey József. A Jász Múzeumban őrzik az ország egyik legrégebbi történelmi ereklyéjét, a jászok szimbólumát, a legendás Lehel-kürtöt.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Jászberény látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Hamza Múzeum
A jászberényi Hamza Múzeum 1995-ben nyitott meg. Az állandó kiállítások alapja a Hamza házaspár hagyatéka.
Részletek

Jászberényi Ferences kolostor és templom
A jászberényi Ferences templom 1472-ben épült fel gótikus stílusban, a barokk kolostort pedig az 1700-as évek első harmadában emelték.
Részletek

Jászberényi Állat- és Növénykert
A Jászberényi Állat- és Növénykertben helyszűke miatt elsősorban kistestű állatokkal lehet találkozni. 
Részletek

Zagyvamenti Természetvédelmi Terület
A Jászfelsőszentgyörgyöt és Jászberényt összekötő úttal szinte párhuzamosan halad természetes medrében a Zagyva folyó, melynek két partján található a Zagyvamenti Természetvédelmi Terület.
Részletek

Hajta-mocsár Természetvédelmi Terület
A Hajta-mocsár 117 hektáros védett területe a Jászság egyetlen olyan reliktuma, amely a hajdani mocsárvilág emlékét őrzi.
Részletek

Programajánló