Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Jászberényi Állat- és Növénykert

Jászberény
További információ
A Jászberényi Állat- és Növénykertben helyszűke miatt elsősorban kistestű állatokkal lehet találkozni. 
Az állatkertben a lehető legjobb körülményeket igyekeznek biztosítani az állatoknak, ezért a kifutók kialakításánál törekedtek az eredeti környezetük visszaadására. Mindezt nagy terekkel és környezeti elemekkel biztosítják. Az érdeklődőket rendszeres látványetetési programokkal várják, ami azt jelenti, hogy az élelem megszerzéséért az állatoknak meg kell dolgozniuk – nem csak leteszik eléjük. A Jászberényi Állat- és Növénykertben örömmel veszik, ha szeretnénk tüzetesebben megismerni az állatokat és minél többet megtudni a világukról, ezért nyugodtan kérdezhetünk is a gondozóktól. Az érdekességek közé tartozik a barna medvék és a farkasok kifutója, az afrikai madárröpde, de a látogatásunk alkalmával találkozhatunk tarajos sülökkel, szurikátákkal, hiénákkal és óriáskígyókkal is.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Jászberény látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Zagyvamenti Természetvédelmi Terület
A Jászfelsőszentgyörgyöt és Jászberényt összekötő úttal szinte párhuzamosan halad természetes medrében a Zagyva folyó, melynek két partján található a Zagyvamenti Természetvédelmi Terület.
Részletek

Jászberényi Ferences kolostor és templom
A jászberényi Ferences templom 1472-ben épült fel gótikus stílusban, a barokk kolostort pedig az 1700-as évek első harmadában emelték.
Részletek

Hamza Múzeum
A jászberényi Hamza Múzeum 1995-ben nyitott meg. Az állandó kiállítások alapja a Hamza házaspár hagyatéka.
Részletek

Jász Múzeum
A jászberényi Jász Múzeum kitartóan őrzi a jász múlt írásos és tárgyi emlékeit.
Részletek

Hajta-mocsár Természetvédelmi Terület
A Hajta-mocsár 117 hektáros védett területe a Jászság egyetlen olyan reliktuma, amely a hajdani mocsárvilág emlékét őrzi.
Részletek

Programajánló