Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Jókai kilátó

Balatonfüred
További információ
Balatonfüred északi részén található a háromemeletes, fából épült Jókai kilátó, ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk. 

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1 óránál kevesebb

Kb. ennyibe kerül egy főre: ingyenesen látogatható

Jelleg: Kilátó

Szabadtéri


A Kilátó utcában van egy néhány férőhelyes parkoló kialakítva, ahonnan kb. 20 perc alatt fel lehet jutni a kilátóhoz, de útközben is számíthatunk néhány érdekességre. Az út elején egy rövid, de meredek, lépcsős szakasz vezet a Tamás-hegyi keresztig, ahonnan máris fantasztikus lesz a kilátás, de érdemes tovább haladni. Az Aranyember tanösvény tábláinál pihenhetünk meg néhány percre és megismerkedhetünk a környék természetrajzával, kialakulásával, növényeivel, madárvilágával. A tanösvény állomásainak kialakításakor ügyeltek arra is, hogy a Balaton látványában is gyönyörködhessünk, ráadásul pihenőpadokat is találunk az információs táblák mellett. A hegy tetejére érve végül megpillantjuk a 315 méter magas csúcson épült háromszintes kilátót, amelynek felső szintjéről csodálatos, 360 fokos panoráma nyílik a Balatonra és a környék településeire, erdőire, Balatonfüred látnivalóira. 
A másik népszerű megközelítési útvonal a Lóczy-barlangtól indul, itt is található parkoló. Ezen az útvonalon nem olyan látványos a kilátás, mivel a Balaton a hegy másik oldalán van, és a növényzet is sűrűbb. A hosszabb túrákat kedvelők megközelíthetik a kilátót a Koloska-völgyből is. Attól függően, hogy milyen hosszúra tervezzük a kirándulást, indulhatunk a csárdától, a vadasparktól vagy akár a völgy végében található pihenőparkból is.

Tekintse meg az alábbi videót!

Közeli fürdő

A balatonfüredi aquapark felejthetetlen élményeket nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt a nyári időszakban. Többféle hullámmedence, vízi csúszda és játékos gyermekmedence várja a vízi élményekre szomjazó strandolókat az élményfürdőben.