Quantcast

Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Kálvária kilátó

Szekszárd
További információ
A Bartina hegyen álló Kálvária kilátóból káprázatos panoráma tárul elénk, a környező földek és a domboldalakon felfelé sorjázó szőlősorok valóban szemet gyönyörködtető látvány.

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1 óránál kevesebb

Kb. ennyibe kerül egy főre: ingyenesen látogatható

Jelleg: Aktív időtöltés, Kilátó

Szabadtéri


A Kálvária kilátó  a település egy közkedvelt kirándulópontja. A kilátót nem csupán a szép kilátás teszi érdekessé, hanem az 1983-ban itt felállított Kiss István Szőlő-szobor kompozíciója is. A szobor a város címerének jelképeiből tevődik össze.
A kellemes séta végén érdemes útba ejteni a barokk stílusú műemlék Remete-kápolnát, ahol a hársfák árnyékában meg is lehet pihenni. A kápolna mellett látható a Szenvedő Krisztus szobra és a közelben folydogál a hűs, tiszta és gyógyító erejű Remete-forrás. 

Járja be a kilátó környékét egy virtuális túrán!

Közeli fürdő

A szekszárdi fürdő hét medencével, óriás csúszdákkal, hatalmas zöldfelülettel és számtalan családbarát szolgáltatással várja a pihenésre, feltöltődésre vágyó vendégeket a nyári szezonban.  A legkisebbek a bébi- és gyermekmedencében lubickolhatnak, vagy a játszótéren tölthetik az időt. Az iskoláskorú gyerekek és a felnőttek az élmény-, ugró- és úszómedencében találhatnak felüdülést, vagy a négy óriáscsúszda egyikén száguldhatnak lefelé akár egyedül, akár kettesben egy „gumifánkon”. Az idősebb korosztályt az ülő-, illetve a pezsgőmedence kényeztető masszázs funkciója várja. Az akadálymentes fürdő főépületben finn szauna is várja a vendégeket.