Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Kékfestő Múzeum

Pápa
További információ
A pápai Kékfestő Múzeumban három állandó kiállítás várja az érdeklődőket.
A kékfestés elődei már a 16. században jelen voltak, az ezekhez szükséges színt egy Európában őshonos növényből nyerték ki. Aztán a 17. században Indiából behozták az indigót, és mivel a növényből készült festőanyag színtartóbb és töményebb volt, ráadásul magasabb minőséget képviselt, ezért a használata gyorsan elterjedt a posztó-, illetve a vászonfestésben. A kékfestés során először a mintázásra kerül sor, ezt követi a festés a hideg indigócsávában. Ez a technika áll egy 1960-as években nyílt pápai Kékfestő Múzeum középpontjában, ahol nemcsak az ehhez kapcsolódó kulisszatitkokba nyerhetünk betekintést, hanem megtekinthetjük Bódy Irén művésznő kiállítását, illetve a Győry-gyűjteményt is.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Pápa látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...

A legjobb elérhető szállások Pápán

Kattintson ide és nézze meg, hol mennyiért lehet megszállni...MegnézemKözeli látnivalók
Pápai Esterházy-kastély és Várkert
Pápa az Esterházy család birtokközpontjaként az 1700-as években élte fénykorát. Ekkor épült a késő barokk Esterházy-kastély, mely ma múzeumként funkcionál.
Részletek