Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Kincsem Istálló Udvarház

Göd
További információ
Az épület hírnevét Kincsemnek, a többszörös díjnyertes versenylónak köszönheti, aki a pályafutásának a legszebb éveit itt töltötte. 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Jelleg: Aktív időtöltés, Múzeum, emlékház, tájház

Fedett + Szabadtéri


A korábban lóváltó állomásként, majd csárdaként működő gödi épület a 19. század második felétől már istállóként szolgált. Az istállót is bemutató kiállítás mellett a patkolókovács és bőrös mesterséget bemutató műhelyek is épültek a felújított istállóépületeiben és területén. Kincsem lakhelye annak idején az északi szárnyban helyezkedett el, így az épületnek ezen a részén látható Kincsem korhűen rekonstruált boksza, és itt rendezték be a csodakanca pályafutását bemutató emlékhelyet is. 
Az istálló épülete közösségi, kulturális térként működik Gödön, emellett a magyar lovaskultúra fontos emlékhelyévé is vált.
A Kincsem Istálló Udvarház Gödön, a Pesti út 93. szám alatt található.

Közeli fürdő

gödi fürdőben az egész évben nyitva tartó, fővároshoz közeli strandon, három medence várja vendégeket. A meleg vizű termálmedence 34-36 ​oC-on üzemel, mérete 25 m. A strandmedence szintén 25 m-es, a víz hőmérséklete 26-28​​ oC-os. A gyermekmedence idényszerűen üzemel. Hatszemélyes, zuhanyzóval és pihenő előtérrel ellátott hagyományos finn szauna is helyet kapott a strandon, amit legfeljebb 6 fő használhat egyidejűleg.