Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Kis-Duna sétány

Esztergom
További információ
A Kis-Duna sétány Esztergom Királyi városrészén halad észak-déli irányba egészen a Vízivárosig, a Duna Prímás-szigeti mellékága mellett.
A sétányt az Esztergomi Sétahely Szépítő Egyesület lelkes munkájának és a közadakozásnak köszönhetjük – az adományozók neveit egy emléktábla örökíti meg. Turisztikai szempontból az adja a jelentőségét, hogy összeköti a város történelmi szempontból legfontosabb elemeit – a Széchenyi teret, a Vízivárost és a Várhegyet. A két partját több híd köti össze, az arculatának jellegzetes elemét, a platánsort pedig több mint száz évvel ezelőtt, az 1910-es években ültették. A Kis-Duna sétány az évtizedek alatt Esztergom emblémájává vált, amelyen végighaladva megcsodálhatjuk Szent István városának jellegzetességeit.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Esztergom látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Mala-forrásalagút
A Mala-forrásalagút Esztergom látogatható járatrendszere hévíz városrész és a Fürdő Szálló alatt. 
Részletek

Esztergomi Babits Mihály Emlékház
Babits Mihály 1924-ben vásárolta meg a kis, tornácos, esztergomi kerti házat amelyben ma a Babits Mihály Emlékház működik.
Részletek

Esztergomi Vár
Az Esztergomi Vár a Duna jobb partján emelkedő, több mint ötven méter magas, szakadékos oldalfalakkal határolt magaslaton áll az óvárosban, a Várhegyen. 
Részletek

Prímási palota
A prímási palota Esztergom egyik meghatározó épülete, a palota neoreneszánsz stílusban az esztergomi érsek rezidenciájának készült.
Részletek

Esztergomi Bazilika
A Várhegyen található a Bazilika, Esztergom legnevezetesebb épülete, egyben a város jelképe. 
Részletek