Quantcast

Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza

Kisvárda
További információ
A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza művelődési közösségek, klubok, művészeti csoportok, hobby- és baráti körök otthona. 
 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 2-4 óra

Jelleg: Színház, kultúra

Fedett


Kisvárda város Önkormányzata 1994-ben alapította a várszínházat. A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza komplex  - művelődési otthoni és színházi feladatokat lát el a városban és a vonzáskörzetében. A környékről kb. 30 település tartozik a vonzáskörzethez. 
Az intézmény fontos szerepet játszik a művészeti és szakmai nevelés, képzés területén azzal, hogy támogatja, helyet ad a különböző művészeti csoportoknak, civil kezdeményezéseknek. Felnőtt színjátszó csoportjuk, a „Doktorock” évente átlagosan 10 előadást tart és igen nagy közkedveltségnek örvend.

Az 1992-ben megalakult MISTRAL Mazsorettcsoport azóta is töretlen népszerűségnek örvend, sorra nyerik a versenyeket, számos belföldi és külföldi rendezvénynek visszatérő fellépői. Szakmailag az országos élvonalba tartoznak.

 

Közkedveltek a klubok is: az „Életet az Éveknek” Nyugdíjas Klub, és az „Egészségmegőrző” Nyugdíjas Klub sok társtalan, idős ember számára nyújt lelki támaszt, kikapcsolódási lehetőséget, szórakozást. 

 

A Kondicionáló Klub – mely a körzetben a legjobban felszereltek közé tartozik – 35-40 fős állandó tagsággal és személyi trénerrel várja a sportot kedvelőket.
 

Több mint tíz éve folyamatosan kínálnak filharmóniai és színházbérlet sorozatokat óvodásoknak, általános- és középiskolásoknak. A filharmóniai bérletet a Nemzeti Filharmóniával közösen, öt bérletházzal, átlagosan 2250 gyerek részvételével szervezik, évente 4-4 komolyzenei előadást láthatnak a gyerekek. A színházbérlet-sorozatok is nagyon közkedveltek, 11 bérletházban, közel ötezer a bérletet vásárló gyerekek száma, akik évente 3-3 előadást láthatnak, melyek között báb, zenés mesejáték, musical, színmű szerepel.

2000-ben a Művészetek Háza égisze alatt alakult meg az Első Kisvárdai Képzőművészeti Műhely, amely a városban és a környéken tevékenykedő képzőművészeket fogja egybe, teremt számukra bemutatkozási lehetőséget. Azóta szinte minden hónapban rendeznek szobrászati, festészeti vagy egyéb tárlatot.
 

A Várszínház és Művészetek Háza helyiségeit évente több mint száz alkalommal veszik igénybe különféle (kereskedelmi, kulturális, politikai, stb.) célokra.

A városi ünnepségeken az intézmény rendszeresen közreműködik a technikai eszközök biztosításával, háttérmunkával.

 

Közeli fürdő

 

Az egész évben üzemelő kisvárdai fürdő az ország egyik legnagyobb, 14 pályából álló, 5 emeletes csúszdaparkjával és több mint egy kilométeres csúszófelülettel várja a száguldás szerelmeseit.