Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Adventi és karácsonyi ajánlatokAdventi és karácsonyi ajánlatok További ajánlatok

Kner Nyomdaipari Múzeum

Gyomaendrőd
További információ
Kner Imre egykori lakóházában 1970 óta működik Magyarország egyetlen nyomdaipari múzeuma, a gyomaendrődi Kner Nyomdaipari Múzeum.
Az állandó kiállításon néhány órára a Kner család hétköznapjainak részesei lehetünk, bepillanthatunk a munkájukba az 1880-as évek alapításától kezdve napjainkig. Kner Imre egykori lakóháza, a mai Kner Nyomdaipari Múzeum az 1970-es években nyitotta meg kapuit, melyen belépve a nyomdában készült könyvek, naptárak, levelezőlapok, részvények mellett korabeli fényképeket és dokumentumokat, sőt a mai napig működőképes nyomdagépeket, valamint a könyvkötészethez használt eszközöket is láthatunk.Közeli látnivalók
Halászati és Történelmi Élmény Park
A halászatot bemutató Halászati és Történelmi Élmény Park a Templom-zugi holtág partján helyezkedik el, Gyomaendrőd közelében.
Részletek

Gyomaendrődi holtágak
Gyomaendrőd egyedülálló természeti értékei a holtágak. A település határában 16 különböző méretű és állapotú holtág található, ez páratlan jelenség az országban. 
Részletek

Szárazmalom
A szarvasi alsóállású, vízszintes meghajtó kerekű, klasszicista stílusú Szárazmalom 1836-ban épült, és egészen 1962-ig működött – a legtovább az országban.
Részletek

Bolza kastély
Az empire stílusban épült szarvasi Bolza kastélyhoz egy kis park és egy arborétum is tartozik.
Részletek

Békési római katolikus templom
A barokk templom 1795-ben épült, a szentély oldalán függő hatalmas festmény Jantyik Mátyás, békési születésű festőművész utolsó alkotása. 
Részletek