Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Kocsimúzeum

Mórahalom
További információ
Mórahalom városának 2020-ban átadott turisztikai attrakciója a kocsimúzeum és kovácsműhely a régi korokba repítik a látogatókat. A paraszti hagyomány megőrzését szolgáló létesítmény különleges programot ígér korosztálytól függetlenül. 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett + Szabadtéri


A település számára fontos a kulturális hagyományok megőrzése, bemutatása, ezért került sor a létesítmény megépítésére. A múzeumban 20 tradicionális kocsi és a hozzá tartozó korhű eszközök kerülnek bemutatásra. A rég nem látott járművek megtekintésén túl egy-egy család történetébe is betekinthetünk. A kocsik és a berendezett kovácsműhely kellékei a helyiek mindennapjaira emlékeztetnek, valamint a legendás dorozsmai kocsi készítőknek és kovácsoknak állítanak emléket.
A kocsimúzeum és kovácsműhely Mórahalom városközpontjától mintegy 1 km távolságra, a meglévő lovasközpont szomszédságában épült fel, a Nyereg sor 9. szám alatt. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Mórahalom látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...