Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Koczán ház

Bükfürdő
További információ
A néhai büki cipészmester háza, a Koczán ház jelenleg a városi programok egyik kedvelt helyszíne, családi programokat és egyéb jeles ünnepeinket tartják meg itt. A megrendezett hagyományőrző programok a régi szokások megismerését teszik lehetővé. 
 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Fedett + Szabadtéri


A Koczán ház az egykori cipészmester, Kóczán Ferenc 19. század elején épült zsúpfedésű, csapott oromzatú, vályog parasztháza, mely a környék utolsó ilyen épített épülete. A lakóház Bük város tulajdonába került, állaga az évek során azonban jelentősen leromlott, de az önkormányzatnak a 2009-ben megnyert pályázat útján sikerült felújíttatnia. A parasztház teljes külső és belső felújításon esett át, a tetőszerkezetet teljes felületén helyreállították, valamint az egykor kívülről működő cserépkályha fűtőnyílása, a kemenceajtó, a mászókémény ajtaja, illetve a nyílások és azok vasalatai is javításra kerültek. Az udvar rendbetétele során a kerítés és a kapu is megújult, az udvaron lévő kutat kitisztították, amire egy új ágasfa és gém is került. A felújított parasztház 2011-ben nyílt meg a látogatók előtt. 

A ház 2019-ben egy kultúrpajtával bővült, és jelenleg kulturális rendezvényeknek, civil programoknak a helyszíne. Rendszeresek a farsangfarki disznóölés, az Ivó napi bormustra, az augusztus 20-i és a Szent Mihály napi programok. Az egykori suszterházat Bük település Széchenyi utca 42. szám alatt találjuk, ahol autentikus környezetben ápolhatjuk a hagyományokat. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Bükfürdő látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...