Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Kölyökmúzeum

További információ

A Kölyökmúzeum című honlap a múzeumhoz kapcsolódó ismereteket, a múzeumhoz kötődő aktuális információkat az általános iskolás korosztály számára érdekesen, játékosan, szórakoztatva tanítva, interaktív formában nyújtja. 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok

Jelleg: Tudomány

Fedett


A Kölyökmúzeum weboldal használata izgalmas lehetőséget ad, hogy

  • a múlt eseményeit, emlékeit, használati tárgyait (a MNM esetében az őskőkortól napjainkig), modern technikai eszközök segítségével ismerhessük meg illetve
  • a már "elhasznált', halottnak tűnő tárgyakat számítógépen alkalmazott módszerek, technikák és formák segítségével életre tudjuk kelteni. Ezzel a gyerekek számára megfoghatatlan távolságba vesző történelmi események, az akkor élt emberek mindennapjai elevenedhetnek meg.

Múzeumi tapasztalat, hogy nem csak a gyerekek, a tanárok sem ismerik eléggé a múzeumokat vagy a kiállításokat. A Kölyökmúzeum a pedagógusok számára is kínál lehetõséget a napi pedagógiai és múzeumpedagógiai munka segítésére és gazdagítására, így nem csak gyerek és a múzeum, hanem a pedagógus és múzeum valamint az iskola és múzeum közötti kapcsolatot is kiterjesztheti, átalakíthatja.

 

A honlap fõ menüpontjai:

I. Kincsesláda

Ismeretterjesztés, mûtárgy és kiállítás bemutatás

"Gyere velem múzeumba!"

"A kiállításon megtekinthetõ konkrét tárgyon keresztül egy-egy téma megismertetése" A konkréttól az általánosig. Alkalmankénti múzeumlátogatáshoz használható.

II. Tudóstanya

Kutatómunka.

A múzeumi ismeretterjesztés az interneten

"Egy témához köthetõ tárgyak, információk összegyûjtése" Az általánostól a konkrétig. On-line feladatmegoldások A kutatás hosszabb idõszakot ölel fel, folyamatos, aminek a végén stílusos jutalmat is kapnak a résztvevõk.

III. Játszósarok

Játék

Interaktív játékok az új ismeretek birtokában.

IV. Varázsgömb

Fórum

Hirdetõtábla gyerekeknek és felnõtteknek. Vélemények, e-mail, friss múzeumi információk, programok gyerekeknek és felnõtteknek egyaránt.

 

A site tapasztalatai alapján terveink között szerepel más múzeumokkal történő együttműködés kialakítása, s a Kölyökmúzeum továbbfejlesztése egy múzeumi gyerekportál irányába.

 

Fürdőajánló

A műemléki környezet és a tetőtéri medence a dunai panorámával igazán különleges hangulatú fürdőzést ígér az Erzsébet híd budai hídfőjénél található Rudas fürdőben. A Rudasban gyógyfürdő, törökfürdő, élményfürdő, szauna és uszoda várja a vendégeket. A fürdőtől 850 méterre található Gellért fürdő Budapest egyik legkülönlegesebb műemlékfürdője. Az öt beltéri termálmedence mellett két merülőmedence várja fürdőzőket, a sportolni vágyók pedig egy úszómedencében csillapíthatják a mozgás iránti igényüket. A szabadban egy hullám és egy termálmedencében lehet mártózni. Emellett egy gőzkabin, egy finn szauna, és egy hőlégkamra biztosítja a felmelegedést.