Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Körösök Völgye Központ

Békéscsaba
További információ

Az egykori sörkert romjaiból épült újjá a mai látogatóközpont, amely számos családi esemény, rendezvény, konferencia és kiállítás helyszíne.

 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Jelleg: Aktív időtöltés, Természeti látnivaló

Szabadtéri


A Körösök Völgye Látogatóközpontban többek között turisztikai információkat, túraajánlatokat ismerhetünk meg, eszközöket kölcsönözhetünk és zöld foglalkozásokon vehetünk részt.

A Széchenyi liget szívében található központ a nyári időszakban különböző gyermektáboroknak ad otthont, kézműves és természetbúvár programokon vehetnek részt. A ligetben ökoturisztikai ismeretterjesztő útvonalat, rekortán borítású futópályát és fitnesz parkot alakítottak ki.

A látogatóközpont földszintjén található a “Földön, Vízen, Levegőben” Kiállítóterem. A kiállítás játékos, interaktív módon mutatja be a Körösök völgye növény- és állatvilágát, a látogatók foglalkoztató füzet segítségével tudhatnak meg többet a vidék madarairól, gombáiról, őshonos fáiról, és még sok más érdekességről. Az apróbb élőlényeket mikroszkóp alatt is megvizsgálhatjuk.

A Körösök Völgye Látogatóközpont emeletén részt vehetünk Réthy Zsigmond békéscsabai múzeológus, ornitológus emlékkiállításán. A kiállítás a gyakorló madarász életét és munkásságát mutatja be személyes tárgyain, levelezésein, fényképein keresztül. A Réthy Zsigmond Terem látogatása ingyenes!

A Széchenyi ligetben található hatalmas játszótéren Munkácsy Mihály festői munkásságára emlékeztető játékelemek várják a gyerekeket. Itt a kisebb és nagyobb gyerekek is megtalálhatják a kedvükre való játékokat. 

 

A városban fürdőzésre az Árpád fürdőben van lehetőségünk, a közelben pedig a Gyulai Várfürdőt ajánljuk! A békéscsabai fürdő egész évben várja a vendégeket. A fedett és nyitott gyógy-, élmény- és úszómedencéi, valamint szaunái között mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb kikapcsolódási formát. A gyulai fürdő minden évszakban ideális pihenésre és kikapcsolódásra. A fürdő parkos területén strand, élményfürdő, gyógyfürdő, aquapark és uszoda szolgáltatási vehetők igénybe.