Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Kossuth Múzeum

Cegléd
További információ
 A ceglédi Kossuth Múzeum Kossuth Lajossal és a családjával kapcsolatos leggazdagabb gyűjteményét őrzi. 

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 500 - 1000

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


Az egykori kormányzó személyes tárgyai, bútorai, könyvek, újságcikkek, képeslapok, kézírásos levelei, az általa kiadott iratok a Kossuth-kultusz megszámlálhatatlan darabjai alkotják ezt a páratlan kollekciót. 

 

A múzeum  több évtizede gyűjti és őrzi a helytörténeti, a néprajzi, a numizmatikai, a képzőművészeti és a régészeti műtárgyakat, időről-időre be is mutatják a közönségnek. 

 

A múzeum Kossuth Lajos életének dokumentumait bemutató állandó kiállítása 2000-től látogatható, azokat a tárgyakat is magában foglalja, amelyek a múzeum alapításával egyidőben kerültek a városba. 

 

Az időszaki kiállítások közül a Patkós Irma színésznő hagyatékát ismertető tárlat a legnépszerűbb, de ezenkívül évente öt-hat alkalommal láthatnak a vendégek újabb kiállításokat a múzeumban.

 

A Kossuth Lajos Múzeum Cegléden, a Múzeum u. 5. szám alatt található.

 

Közeli fürdő

A ceglédi fürdőben strand- és beltéri medencék, wellness szolgáltatások és egy izgalmas csúszdákban gazdag aquapark biztosítja a fürdőzők kikapcsolódását. A nyáron megnyíló strandon egy gyógy-, egy élmény-, egy gyermek-, egy hullám-, és egy úszómedence áll a vendégek rendelkezésére. Emellett dísztó, sportpályák, játszóterek, animációs és kulturális programok várják a látogatókat. Az Aqua Centrum csúszdapark 18 óriás csúszdájával várja a csúszni vágyókat.  Az egész évben nyitva tartó, többszintes, fedett épületben egy gyógymedence, egy élmény- és egy gyermekmedence, egy ülőmedence és egy gyógymedence vehető igénybe. Emellett számos szolgáltatás, mint súlyfürdő, tangentor-kádak, tornaterem, gyógy- és wellness masszázs, fizikoterápiás kezelések, 2 finn szauna és egy fényterápiás infraszauna várja a vendégeket.