Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Kunhalmok

Cserkeszőlő
További információ
Tájvédelmi szempontból különleges antropogén eredetű értéket képviselnek a kunhalmok Cserkeszőlő közelében. 
A több település határában található kunhalmokkal az utóbbi időben kezdtek el foglalkozni, a térszíni formák különlegessége, hogy emberi kéz hozta létre őket. Ezek közül egy legenda alapján a Cserke-halomnak izgalmas története van. E szerint élt egy Cserke nevű gőgös uralkodó, aki ellen az első ínséges időkben fellázadt a nép és a kincseivel együtt egy halomba temették – a biztonság kedvéért pedig bezárták egy erős vasajtóval. A vitéz minden évben egyszer lement a Körösre vízért, addig az értékeit egy hétfejű kutya őrizte. Aki mégis megpróbálta megdézsmálni a készletet, arra rázárult az ajtó és örökre szolga maradt. Akár van igazság a mítoszban, akár nincs, természeti érdekessége miatt a vidék megér egy látogatást.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Cserkeszőlő látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Tiszakürti Arborétum
A Tiszakürti Arborétum meglátogatásra legalkalmasabb a Tisza-menti növénygyűjteményt virágba borító május és a pompás lombszíneződést hozó október.
Részletek


Részletek

Cserkeszőlői műemlék borospince
A Cserkeszőlő közelében, az egykori Szinyei Merse-kastélyhoz tartozó, 1902-ben épült borospince műemléki védelem alatt áll. 
Részletek

Nagy-Fertő
Cserkeszőlőt nemcsak a gyógyvíz vagy a borok, hanem az olyan védett természeti területei miatt érdemes meglátogatni, mint a Nagy-Fertő.
Részletek

Tiszakécskei Holt-Tisza
A tiszakécskei Holt-Tisza és a környező nádasok igen gazdag növény- és állatvilágnak adnak otthont.
Részletek

Programajánló