Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Lóczy-barlang

Balatonfüred
További információ
A közel 150 méter hosszú és 20 méter mély balatonfüredi Lóczy-barlang remek célpont az aktív kikapcsolódásra vágyók számára. 
Az 1930-as években megnyitott barlang természeti és idegenforgalmi értékekkel egyaránt büszkélkedhet. A területet a hegységképző erők hatására vízszintes helyzetükből kibillent középső-triász korú mészkő rétegek fogják közre, ezen kívül a kialakulás történetéről mesélnek az üstszerű oldási formák és a néhol felbukkanó borsókövek – cseppkövekre viszont ne számítsunk. Balatonfüreden tett látogatásunk alkalmával érdemes beiktatnunk a programjaink közé ezt az úti célt is. Nem mindennapi élményt nyújt a Lóczy-barlangban tett nagyjából fél órás túra tetőpontja, vagyis amikor leoltják az összes lámpát, hogy így demonstrálják a barlangokban megszokott fényviszonyokat.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Balatonfüred látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Balatonfüredi szénsavas források
A balatonfüredi part közelében fakadó savanyúvízforrásokról már a 17. században tudtak, azonban szerepük csak akkor vált jelentőssé, amikor felmelegített vizüket gyógyfürdőzésre kezdték el használni. 
Részletek

Balatonfüredi Kiserdő
A balatonfüredi Kiserdőt, az egykori angolparkot a város tüdejének is nevezik. 
Részletek

Horváth-ház
Az 1799-ben épült balatonfüredi Horváth-ház a Balaton vidékének legnagyobb, copfstílusú épülete. 
Részletek

Állami Szívkórház
A balatonfüredi Állami Szívkórház a helyi gyógyvízkincsre épült 1728-ban, a mai épületeket azonban 1836-1871 között húzták fel.
Részletek

Tagore-sétány
Balatonfüred leghíresebb látnivalója a vízparton futó, fákkal szegélyezett Tagore-sétány.
Részletek

Programajánló