Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Lővérek

Sopron
További információ
A Lővérek Sopron kertes villa- és üdülőnegyede, a Soproni-hegység lejtőire épült. 
A Lővérek már az 1220-as években szerepelt az oklevelekben, a terület az egykor itt élő és őrt álló lövészek emlékét őrzi. A fák sűrűjében megbújó színes villákkal, hűs verandákkal egy új világ nyílik meg előttünk, innen lenézve rálátatunk Sopron tornyaira és háztetőire, ha pedig a távolba emeljük a tekintetünket, a Fertő víztükre csillan meg előttünk. E mellett olyan nevezetességekhez kerülhetünk közel, mint a Károly-kilátó, a Várhely-kilátó, az Erzsébet-kert, a Botanikus kert és a Lővér uszoda.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Sopron látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Kecske-templom
A Kecske-templom Sopron legismertebb temploma, a Fő téren áll. 
Részletek

Storno-ház
Sopron egyik legszebb palotája a Storno-ház a Fő téren, a Tűztorony szomszédságában áll. 
Részletek

Tűztorony és Hűségkapu
A Tűztorony és a Hűségkapu Sopron két jelképe. Az előbbi a város több pontjáról is jól látható. 
Részletek

Scarbantia Régészeti Park
A soproni Scarbantia Régészeti Park emlékei a római kori városi út, egy lakóház és ötvösműhely maradványai, a római kori városfalak, valamint a XI. századi ispáni vár sánca és a középkori városfal.
Részletek

Várfalsétány
A középkori városfalak mellett húzódó 600 méter hosszú Várfalsétány bemutatja Sopron középkori védelmi rendszerét a nagyközönség számára.
Részletek

Programajánló