Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók

Lővér Fürdő - Csik Ferenc Uszoda
Nyitva van

Strandfürdő, Uszoda
Árak és információk


A Lővér Fürdő - Csik Ferenc Uszoda Sopronban, egy gyönyörű fenyvesekkel övezett parkban található. A több mint 100 éve épült fürdő korszerű strand, fürdő és uszodai szolgáltatásokkal várja a vendégeket.
A fürdő területén úszómedence, élménymedence, nyáron csúszdapark vehető igénybe. Emellett finn szaunák, merülő medence és masszázs is a vendégek rendelkezésére áll. Az aktív kikapcsolódásra vágyók igényeit a strandröplabda és focipálya és a játszótér szolgálja. Az általános öltözőkön túl csecsemő és mozgássérült öltöző is található a fürdőben.

A fürdő története

A Lővér Fürdő strandját 1908-ban építették és az Erdei Forrásfürdő nevet kapta. A néhai terméskőből készült medencét a Deákkúti forrás vize táplálta.
1934-ben újították fel először az uszodát, ekkor épült az uszodacsarnok bejárata, új napozókat hoztak, fakerítést építettek, padokat helyeztek el a parkban, valamint öltözőkabinokat, ruhatárat építettek a hölgyközönség számára. Ebben az évben korszerűsítették a vízkezelés technológiáját is, vízforgató berendezést és vegyszeradagolókat kapott a fürdő.
1966-ben épült meg az uszoda harmadik medencéje. 1975-ben pedig megkezdődött a fedett uszoda kivitelezése, amelyet Sopron várossá nyilvánításának 700 éves évfordulóján, 1977. december 16-án adtak át.
A 80-as években újabb felújítási munkáltok kezdődtek, a korábbi sátortetőt egy faszerkezetű palatetőre cserélték, mely esztétikailag és műszakilag is jobb megoldásnak bizonyult.
A fürdő 2004-ben vette fel Csik Ferenc 1936-os olimpiai bajnok úszó nevét. Az uszodában évről évre megrendezik a Csik Ferenc Úszóversenyt és Szuperinfó 24 órás úszónapot. Az elmúlt években ismét fejlesztették az uszodát: 2005-ben a Csik Ferenc uszoda tanmedencéjét, 2006-ban a Lővér fürdő pancsoló medencéjét, 2007-ben pedig a Lővér fürdő vízforgató berendezését cserélték ki. 2009 pedig két új fűtött szabadtéri medencét és négy új csúszdát adtak át.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a Lővér Fürdő - Csik Ferenc Uszoda aktualitásairól (pl. árváltozás, akciók, programok) Kattintson az alábbi gombra...

Szállások a fürdő közelében