Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Lővér Uszoda és Strand
Nyitva van

Strandfürdő, Uszoda
Árak és információk
A kültéri medencék várható nyitása: 2024. június 15.


A Lővér Fürdő - Csik Ferenc Uszoda Sopronban, egy gyönyörű fenyvesekkel övezett parkban található. A több mint 100 éve épült fürdő korszerű strand, fürdő- és uszodai szolgáltatásokkal várja a vendégeket.

A fürdőben a sportolni vágyók egy 50 méter hosszú, nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas medence, valamint egy 25 méter hosszú úszómedence és két tanmedence közül választhatnak. Emellett egy lazító medence, illetve egy jacuzzi, továbbá szaunák, gőzkabin és merülőmedence is várja a látogatókat. Az uszoda bejáratánál 160 személygépkocsinak és 5 busznak helyet biztosító ingyenes parkoló található, továbbá ingyenes értékmegőrző és büfé áll a vendégek rendelkezésére.

A fürdő története

A Lővér Fürdő strandját 1908-ban építették és az Erdei Forrásfürdő nevet kapta. A néhai terméskőből készült medencét a Deákkúti forrás vize táplálta.
1934-ben újították fel először az uszodát, ekkor épült az uszodacsarnok bejárata, új napozókat hoztak, fakerítést építettek, padokat helyeztek el a parkban, valamint öltözőkabinokat, ruhatárat építettek a hölgyközönség számára. Ebben az évben korszerűsítették a vízkezelés technológiáját is, vízforgató berendezést és vegyszeradagolókat kapott a fürdő.
1966-ben épült meg az uszoda harmadik medencéje. 1975-ben pedig megkezdődött a fedett uszoda kivitelezése, amelyet Sopron várossá nyilvánításának 700 éves évfordulóján, 1977. december 16-án adtak át.
A 80-as években újabb felújítási munkáltok kezdődtek, a korábbi sátortetőt egy faszerkezetű palatetőre cserélték, mely esztétikailag és műszakilag is jobb megoldásnak bizonyult.
A fürdő 2004-ben vette fel Csik Ferenc 1936-os olimpiai bajnok úszó nevét. Az uszodában évről évre megrendezik a Csik Ferenc Úszóversenyt és Szuperinfó 24 órás úszónapot. Az elmúlt években ismét fejlesztették az uszodát: 2005-ben a Csik Ferenc uszoda tanmedencéjét, 2006-ban a Lővér fürdő pancsoló medencéjét, 2007-ben pedig a Lővér fürdő vízforgató berendezését cserélték ki. 2009 pedig két új fűtött szabadtéri medencét és négy új csúszdát adtak át. Az uszoda 2021-ben jelentős felújításon esett át, és mind megjelenésében, mind szolgáltatásaiban megújult.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a Lővér Uszoda és Strand aktualitásairól (pl. árváltozás, akciók, programok) Kattintson az alábbi gombra...

Szállások a fürdő közelében