Loyolai Szent Ignác bencés templom és bencés épületegyüttes

Győr
További információ
A győri Loyolai Szent Ignác bencés templomot, a rendház és a gimnázium épületét jezsuiták építették a XVII. században.
A Győr főterén álló templomot messziről felismerhetjük tornyairól, melyek az olaszos barokk legimpozánsabb példái. A jezsuita rend feloszlatása után az 1800-as évek elején a bencések vették át az épületet. A díszítés a 18. században készült el, a Szent Ignác megdicsőülését megörökítő főoltárkép, a Szent Ignác mennybevitelét és az Angyali üdvözletéről szóló mennyezetkép Paul Troger munkáját dicséri. Az épület művészettörténeti szerepét fokozza a felbecsülhetetlen értékű barokk szószék, valamint az orgonaszekrény. A tér déli oldalán álló bencés kolostor részeként ma is eredeti funkciójában működik a korai barokkos díszítésű Fekete Sas Patikamúzeum.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Győr látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Klapka György Múzeum - Komárom
A komáromi Klapka György Múzeum 1996-ban megnyílt főépületének állandó kiállításán a brigetioi ásatások freskó- és tárgyi leletei, valamint az 1998 nyarán talált szarkofágok láthatók.
Részletek

Igmándi erőd
A komáromi erődrendszer legfiatalabb tagja, az Igmándi erőd 1871-77 között épült. 
Részletek

Monostori erőd
A komáromi Monostori erődöt osztrák hadmérnökök tervezték a kor legmodernebb építészeti és hadászati elvei alapján.
Részletek

Komáromi erődrendszer
A komáromi erődrendszer történetét, végleges kialakítását a török, majd a napóleoni háborúk határozták meg.
Részletek