Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Macimúzeum - Rákóczifalva

Martfű
További információ
A Macimúzeum Rákóczifalva község egyik legkülönlegesebb látnivalója.

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 1000 - 1500

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


A múzeumot Balázs Antal és családja alapította, akik több évtizeden keresztül gyűjtötték a játékmackókat. A múzeum gyűjteményében több mint 6000 játékmackó található, amelyek a világ minden tájáról származnak. A Macimúzeum két kiállítóteremmel rendelkezik. Az első kiállítóteremben a játékmackók története látható, a kezdetektől napjainkig. A második kiállítóteremben a különböző országokból származó játékmackók láthatók. A Macimúzeum nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is tartogat érdekességeket. A múzeumban rendszeresen vannak időszaki kiállítások, gyerekeknek szóló programok és filmvetítések is.

 

A Macimúzeum egyedülálló gyűjteményével várja a látogatókat.
Nyitvatartás: hétfő szünnap, keddtől vasárnapig 10:00-17:00 óráig.

 

Elérhetőségek:
Rákóczifalva, Szabadság tér 3 , 5085

[email protected]
Mobil: +36 (20) 568 4463

 

 

Fürdők a közelben

 

A Rákóczifalvától nagyjából 10 km-re található Martfű Gyógyfürdő és Uszoda többféle medencével, spa és wellness szolgáltatásokkal, valamint gyógyhatású termálvízzel várja a vendégeket. A fürdő, az uszoda és a strand számos kikapcsolódási és feltöltődési lehetőséget biztosít a látogatók számára. A fürdő területén öt medence található: egy úszómedence (lelátóval), két gyógymedence, egy aquafitness/tanmedence, egy gyermekmedence, a strandon pedig két további gyógy- és egy pancsoló medence áll a vendégek rendelkezésére. 

 

A Martfűtől 8 km-re található tiszaföldvári fürdő többféle nyitott medencével és gyógyvízzel szolgálja a vendégek kikapcsolódását egész évben. A Tiszaföldvári Gyógyfürdő és Kemping nyitott részén több gyermek- és egy úszómedence, valamint egy részben fedett 38 fokos termálmedence vehető igénybe. A medencékben masszírozó és élményelemek kényeztetik a vendégeket. A fürdő területén rendszeres programok, vetítések, júliusban motoros találkozó biztosítja a vendégek szórakozását. Az alkáli-kloridos, hidrogén-karbonátos, jódos termálvíz 1040 méter mélyről tör a felszínre, kútfejen 69 fokos.