Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Mala-forrásalagút

Esztergom
További információ
A Mala-forrásalagút Esztergom látogatható járatrendszere hévíz városrész és a Fürdő Szálló alatt. 
Esztergom ezen részén 1838-ig a Hévíz-tó volt, melyet lecsapoltak és feltöltöttek. A térségben 15 meleg, illetve langyos forrás működött, úgymint a Mala-forrás, Mosó-forrás, Kőfürdő-forrás és ennek szökevény forrásai. A források vízhozama a Dorogi-medence szénkitermelése miatt csökkenni kezdett a huszadik században. Az 1990-es évekre viszont már csak Lencsehegy maradt az egyetlen üzemelő bánya, a többit bezárták és betömedékelték, így a víz elkezdett visszatérni az alagútba.
1995-ben egyes részeit felújították, ezek ma bejárhatóak. Az alagút bejárata a Szent István Strandfürdő területéről nyílik. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Esztergom látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Esztergomi Vár
Az Esztergomi Vár a Duna jobb partján emelkedő, több mint ötven méter magas, szakadékos oldalfalakkal határolt magaslaton áll az óvárosban, a Várhegyen. 
Részletek

Prímási palota
A prímási palota Esztergom egyik meghatározó épülete, a palota neoreneszánsz stílusban az esztergomi érsek rezidenciájának készült.
Részletek

Esztergomi Bazilika
A Várhegyen található a Bazilika, Esztergom legnevezetesebb épülete, egyben a város jelképe. 
Részletek

Kis-Duna sétány
A Kis-Duna sétány Esztergom Királyi városrészén halad észak-déli irányba egészen a Vízivárosig, a Duna Prímás-szigeti mellékága mellett.
Részletek

Esztergomi Babits Mihály Emlékház
Babits Mihály 1924-ben vásárolta meg a kis, tornácos, esztergomi kerti házat amelyben ma a Babits Mihály Emlékház működik.
Részletek