Quantcast

Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Mária Valéria híd

Esztergom
További információ
A Mária Valéria híd Párkány és Esztergom városát köti össze, a hídon átkelve páratlan panoráma tárul elénk, központban az Esztergomi Bazilikával.

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1 óránál kevesebb

Kb. ennyibe kerül egy főre: ingyenesen látogatható

Jelleg: Természeti látnivaló

Szabadtéri


Az 1895-ben átadott híd nevét Habsburg–Lotaringiai Mária Valéria főhercegnőről, I. Ferenc József lányáról kapta. 
A hidat 1919-ben a párkányi oldalon felrobbantották, ezt később helyreállították, ezt követően másodszor a visszavonuló német csapatok robbantották fel a hidat 1944-ben. A híd újjáépítése 2000 októberében kezdődött meg, végül 2001. október 11-én adta át Mikuláš Dzurinda szlovák, és Orbán Viktor magyar miniszterelnök, illetve Günter Verheugen EU-bővítési biztos az elkészült hidat. Amíg a híd nem állt, addig a két part között komppal történt a közlekedés.

Közeli fürdő

 

Az esztergomi fürdő teljes körű szolgáltatásokkal, élmény- és strandfürdő résszel, szaunákkal valamint csúszdákkal várja egész évben a kikapcsolódni vágyókat. Az élményfürdőben sokféle szolgáltatás biztosítja a vendégek kikapcsolódását – van élménymedence, pihenőmedence, gyermekmedence, pezsgőfürdő, csúszda, kültéri pihenőmedence, kültéri úszómedence, infraszauna, játszóház, baba-mama szoba. A fürdő számos wellness szolgáltatást is nyújt, különböző fajta szaunákkal, gőzfürdővel, fitneszteremmel, pezsgőfürdővel, élményzuhanyokkal, Kneipp-taposóval és pihenőkkel. A nyári időszakban a külső strand is nyitva áll a látogatók számára, ahol élménymedence, hullámfürdő gyermekmedence, csúszdák, óriás játszótér és strandröplabda pálya is található.