Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Mézeskalács Múzeum

Szekszárd
További információ
A Mézeskalács Múzeumban a látogatók bepillantást nyerhetnek a mézeskalácsok, kézműves gyertyák és cukorkák világába. A vendégeket a mézes sütemények széles kínálata mellett minőségi kávéval és frissítőkkel várják.

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Fedett


A Petrits Mézeskalács Múzeum 1825 óta foglalkozik sütemények, gyertyák és egyéb finomságok készítésével. A múzeumot  a család 2003-ban nyitotta meg, ahol családi ereklyéket, a mézeskalácsosság, a viaszgyertyaöntés és a cukorkakészítés hagyományos eszközeit mutatják be interaktív módon. A látogatók egy film segítségével megismerhetik az eszközök használatát, sőt ki is próbálhatják a mézeskalács díszítésének művészetét.  A Petrits család vállalkozásának történetét is megismerhetjük. A múzeum mintaboltjában értéket hordozó kézműves munkákat, mézes süteményeket, gyertyákat is vásárolhatnak.

Tekintse meg az alábbi videókat!

Közeli fürdő

A szekszárdi fürdő hét medencével, óriás csúszdákkal, hatalmas zöldfelülettel és számtalan családbarát szolgáltatással várja a pihenésre, feltöltődésre vágyó vendégeket a nyári szezonban.  A legkisebbek a bébi- és gyermekmedencében lubickolhatnak, vagy a játszótéren tölthetik az időt. Az iskoláskorú gyerekek és a felnőttek az élmény-, ugró- és úszómedencében találhatnak felüdülést, vagy a négy óriáscsúszda egyikén száguldhatnak lefelé akár egyedül, akár kettesben egy „gumifánkon”. Az idősebb korosztályt az ülő-, illetve a pezsgőmedence kényeztető masszázs funkciója várja. Az akadálymentes fürdő főépületben finn szauna is várja a vendégeket.