Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Mezőkövesdi Hadas városrész - Matyó tájházak

Mezőkövesd
További információ
Jellegzetes matyó épületeket lehet megtekinteni a Hadas városrészben.
A matyó főváros, Mezőkövesd egyik legérdekesebb városrésze Hadas, amely népi műemlékházaival, és szabálytalanul kanyargó kis utcáival hozza közelebb ezt a jellegzetes világot. A meszelt falú, nádtetős parasztházakkal 150-200 évet utazhatunk vissza az időben és megismerhetjük az ekkoriban jellemző mezővárosi életformát. A városrész annak köszönheti a nevét, hogy ezekben az időkben így hívták az egymással rokonságban álló családokat, akik gyakran maradtak egy udvaron vagy egymás közeli szomszédságában. Itt lelt otthonra a Bútorfestő Alkotóház és Hímzőház, a Mézeskalács Ház, a Kisjankó Bori Emlékház, illetve a Festőművész Alkotóház és a Tűzzománcos Ház is.

Nézze meg a Mezőkövesdi Hadas városrészről készült videót!

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Mezőkövesd látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Fürdőajánló
Szállásajánló

Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness****

Mezőkövesd
Fürdő a közelben: Zsóry Gyógy- és Strandfürdő
wellnesswellness
gyógygyógy
állatbarátállatbarát
Közeli látnivalók
Matyó Múzeum
A mezőkövesdi Matyó Múzeumban megismerkedhetünk a jellegzetes matyó népviselettel, szokásokkal és bepillantást nyerhetünk a parasztházakba is.
Részletek

Mezőgazdasági Gépmúzeum
Egyedülálló gazdagságú és európai hírű a mezőkövesdi Mezőgazdasági Gépmúzeum több ezer darabból álló gyűjteménye.
Részletek

Bogácsi pincesorok
A Bükki borvidék fontosabb településein, így Bogácson is megkezdődött a pincesorok kiépítése. 
Részletek

Bogácsi Tájház
Bogács egyik legrégebbi, 140 éves parasztházában alakították ki a Bogácsi Tájházat, bemutatva a földnélküli parasztemberek életkörülményeit. 
Részletek

Szent Márton-templom
Bogács központjában áll a Szent Márton tiszteletére szentelt római katolikus templom, amely a helyben bányászott, faragott vöröses kőből épült.
Részletek

Programajánló