Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Mihalkó Kalaposház

Balmazújváros
További információ
A város egyik legrégebbi kézműves foglalkozásának számító pásztorkalapok készítéséről ismerkedhetnek meg bővebben a látogatók, ha felkeresik a Mihalkó Kalaposházat. 

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1 óránál kevesebb

Kb. ennyibe kerül egy főre: ingyenesen látogatható

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


A kalapkészítés a Mihalkó családban az 1800-as években kezdődött. Mihalkó Gyula (1949-2016) népi iparművész hozta létre a műhelyt. A látogatás során megfigyelhető a kalapkészítés folyamata - természetes anyagból: bárány gyapjúból -, megismerkedhetőek a készítéshez szükséges eszközök, valamint megtekinthető a Mihalkó kalaposok által készített kalaptípusokból és más népművészeti tárgyakból álló kiállítást is. A műhelyben a kalapok megrendelhetők. 

 

A Mihalkó Kalaposház ingyenesen látogatható, azonban előzetes bejelentkezés szükséges!

Közeli fürdő

A balmazújvárosi fürdő az év minden napján várja a kikapcsolódásra, feltöltődésre vágyó vendégeket. A Kamilla Gyógyfürdőben szezonálisan üzemelő strand-, gyerek- és wellness medencék, illetve az egész éven át nyitva tartó fedett élmény-, gyerek- és gyógymedencék biztosítják akár a többgenerációs családok számára is a kikapcsolódást. Amíg a nagyszülők a 35-37 fokos gyógyvízben pihennek, a szülők a 27-29 fokos élménymedencében próbálják ki a sokszínű élményelemeket  - gomba, nyakzuhany, fekvő pezsgőágyak, fúvókák  -, egy karnyújtásnyira a kisgyermekek önfeledten pancsolnak a 30-32 fokos gyermekmedencében vagy játszanak a játszóházban. 2016 elején a fürdőben átadták az akár 80 fő befogadására is alkalmas szaunaházat, mely jelenleg Magyarország legnagyobb szaunaháza.