Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Miskolci Nemzeti Színház

Miskolc
További információ
A Miskolci Nemzeti Színház egész évben széleskörű kínálattal várja a színházrajongó látogatókat.

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Jelleg: Színház, kultúra

Fedett + Szabadtéri


A színházban választható a balettől kezdve a vígjátékokon át az operettig szinte minden, így biztosan mindenki talál magának megfelelőt. Az épületen kívülről a klasszicista építészet, belül a neobarokk stílus jegyei figyelhetők meg. Az intézmény mára Közép-Európa egyik legkorszerűbb művészeti komplexumává vált 5 játszóhelyével. 
 

A Nagyszínház
 

A Nagyszínház a legnagyobb nézőszám befogadására alkalmas, a színház legnagyobb technikai igényeket kívánó előadásainak helyszíne, ilyenek a nagy drámai művek, az operák, operettek és a musicalek.
 

A Kamaraszínház
 

A Kamaraszínház 270–300 főnyi nézőt befogadó művészszínház, itt kerülnek bemutatásra többek között a gyerekdarabok.
 

A Csarnok
 

Eredetileg díszlet-összeállító térnek, próbaszínpadnak készült, majd a belső színpad külső részévé vált, azaz a Nyári színház szabadtéri színpada lett, valamint a kísérletezőbb típusú előadások helyszíne. A Miskolci Balett produkcióinak és a havonta megrendezett Dixie klubnak is otthont ad, amely a Miskolc Dixieland Band rendszeres programja. Ez a helyszíne a Beavató Színház előadásainak is.
 

A Játékszín
 

A Játékszín a bensőséges darabok kis nézőszám előtti bemutatására alkalmas, a nézők száma maximálisan 100 fő körül lehet. Táncelőadásoknak és kísérletező színházi produkcióknak is otthont ad. Évek óta itt rendezik meg az „Egy óra versek között” című produkciót, és az improvizációs színházra épülő Kilépőt.
 

A Nyári Színház
 

A Nyári Színház remek adottságaival kellemes nyári esték szabadtéri színházi előadásainak helyszíne. Alkalmas zenés darabok, hangversenyek megtartására, így az Operafesztivál rendezvényeinek is fontos színhelye.
 

Nézze meg a 360 fokos képeket a Miskolci Nemzeti Színházról!

Közeli fürdők 

 

A színháztól 2 km-re található a Selyemréti strand, amely korszerű wellness szolgáltatásokkal, többféle medencével és termálvízzel biztosítja a vendégek kikapcsolódását. Autóval 15 perc alatt elérhető Európa egyetlen természetes barlangfürdője, a Miskolctapolca Barlangfürdő és a tőle 700 méterre található Ellipsum strand is. A Barlangfürdő egyedülálló természeti környezetben található fürdőzési lehetőséget kínál. A 30 fokos víz és a barlang klímája gyógyhatású, főként ízületi betegségek esetén ajánlott, emellett élménymedencék és szaunapark is várja a kikapcsolódni vágyókat. A Barlangfürdőtől egy könnyed sétára található a megújult és kibővült Ellipsum Strandfürdő, mely a környezetében lévő ősparkkal, a csónakázó tóval kínál egyedülálló élményt a vendégeinek.