Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Mogyoródi faluház

Mogyoród
További információ
A Mogyoródi Faluházban a korhűen berendezett helyiségekben bepillantást nyerhetünk az egykori falusi-paraszti élet mindennapjaiba, szemügyre vehetjük a régi konyhai és ház körüli eszközöket, valamint az állandó tárlaton kívül változatos időszaki kiállításokat is megtekinthetünk. 

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1 óránál kevesebb

Kb. ennyibe kerül egy főre: 200 - 400

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


A faluházat 1995-ben nyitotta meg az önkormányzat. Az összegyűjtött tárgyakat, régies bútorokat, népviseleti ruhákat, fényképeket 2015-ben az önkormányzat és a Mogyoród Turisztikai és Településfejlesztő Kft. megbízásából átválogatták, rendszerezték. 
A ház első helyisége a konyha, ahol a paraszti élet sokszínűsége látható a régi és az újabb eszközöknek köszönhetően. A következő helyiség a helyi népviseletet mutatja be, az utolsó helyiség pedig egy korhűen berendezett lakószoba. Az itt található használati tárgyak jelentős részét helyiek adományozták. Az írásos emlékeket egy üveges vitrin őrzi.
A változatos időszaki kiállítással igyekeznek a látogatóknak minél színesebben bemutatni Mogyoród gazdag néprajzi kultúráját: pl. az ostyasütést, a betlehemest és bölcsőskét, a Mária-lányokat, a zenekarokat, susztereket.
A Mogyoródi Faluház a Templom út 8. szám alatt található. 
 


Fürdők
Aquarena