Aktuális akciók
Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek

Munkácsy Mihály Múzeum és Emlékház

Békéscsaba
További információ
Békéscsaba híres festőjéről nevezték el a Munkácsy Mihály Múzeum és Emlékházat. 
Mintegy száz évvel ezelőtt tartott egy közgyűlést a Múzeum-Egyesület, melynek résztvevői között volt Haan Lajos történetíró, akinek egyik szenvedélye hazánk múltjának tanulmányozása volt. Ennek köszönhetően szép magángyűjteménnyel rendelkezett, amely többnyire érmékből és régészeti leletekből állt. Már az 1860-as években izgatta a fantáziáját egy helyi múzeum létrehozásának gondolata, ezt a tervét azonban alárendelte a múzeumalapításnak. Hozzá hasonlóan gondolkodott Zsilinszky Mihály és Bartóky Lászlóné, így ők is szerepet vállaltak a gyűjtemény létrehozásában. A biztos alapoknak köszönhetően a 19. század végére megértek a gazdasági és társadalmi feltételek. Napjainkban a békéscsabai múzeumban tett látogatásunk alkalmával természettudományi, régészeti, néprajzi, illetve képzőművészeti gyűjteményeket tekinthetünk meg a névadó, Munkácsy Mihály állandó kiállítása mellett.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Békéscsaba látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Békéscsabai Evangélikus Nagytemplom
A Békéscsabai Evangélikus Nagytemplom Közép-Európa legnagyobb evangélikus temploma. 
Részletek

Békéscsabai Evangélikus Kistemplom
A Békéscsabai Evangélikus Kistemplom az Evangélikus Nagytemplommal szemben található. 
Részletek

Fiume Szálló
A 19. század második felének polgári hangulatát és a századforduló eleganciáját idézi a békéscsabai Fiume Szálló felújított épülete.
Részletek

Békéscsabai Szlovák Tájház
Békéscsaba közel három évszázada szlovákok által lakott település, és a mai napig ápolja a szlovákság kulturális értékeit, hagyományait. Ennek állít emléket a Szlovák Tájház.
Részletek


Részletek

Programajánló