Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Nagy-Fertő

Cserkeszőlő
További információ
Cserkeszőlőt nemcsak a gyógyvíz vagy a borok, hanem az olyan védett természeti területei miatt érdemes meglátogatni, mint a Nagy-Fertő.
Az egykori mocsaras területek kiemelkedő képviselője gazdag madár-, és növényvilágával igazi vonzerőt jelent az ökoturizmus híveinek. Az itt tett látogatásunk alkalmával olyan állatok mindennapjait figyelhetjük meg, mint a kanalasgém vagy a nagykócsag, de rendszeresen költ a területen a törpegém, a bölömbika és a nyári lúd. A fertői állatvilág alapvetően a szikes puszták jellemzőit eleveníti meg: élnek a környéken fehér gólyák, fülemülék, barna rétihéják és egerészölyvök is.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Cserkeszőlő látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók

Részletek

Cserkeszőlői műemlék borospince
A Cserkeszőlő közelében, az egykori Szinyei Merse-kastélyhoz tartozó, 1902-ben épült borospince műemléki védelem alatt áll. 
Részletek

Tiszakürti Arborétum
A Tiszakürti Arborétum meglátogatásra legalkalmasabb a Tisza-menti növénygyűjteményt virágba borító május és a pompás lombszíneződést hozó október.
Részletek

Kunhalmok
Tájvédelmi szempontból különleges antropogén eredetű értéket képviselnek a kunhalmok Cserkeszőlő közelében. 
Részletek

Tiszakécskei Holt-Tisza
A tiszakécskei Holt-Tisza és a környező nádasok igen gazdag növény- és állatvilágnak adnak otthont.
Részletek

Programajánló