Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Nyugati fogadóház

Tiszafüred
További információ
A mesterségek múltjába a Hortobágy Nemzeti Park Nyugati fogadóházában berendezett kiállítás ad betekintést Tiszafüreden.
A Hortobágy hazánk egyik természeti csodája, ezért megérdemli, hogy közelebbről megismerjük. A tájegységen tett látogatásunk alkalmával érdemes felennünk a programjaink közé a Nyugati fogadóházat, ahol a terület múltjába és jelenébe térképeken és fotókon végighaladva nyerthetünk betekintést. Az állandó kiállításán olyan kézműves területekhez kerülhetünk közelebb, mint a szíjgyártó, a fazekas, a csizmadia, a kovács vagy a szűr-, és subakésztő. A műhelyekbe lépve valódi időutazáson vehetünk részt, hiszen a 19-20. század fordulójának megfelelően rendezték be őket. A tárlatot kombinálták a modern kor nyújtotta lehetőségekkel, így mindezt interaktívan tanulmányozhatjuk.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Tiszafüred látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Nyúzó Gáspár Fazekas Tájház
A Nyúzó Gáspár Fazekas Tájházban a népművészet iránt érdeklődők megismerkedhetnek a híres tiszafüredi fazekassággal.
Részletek

Meggyes-csárda
Tiszafüred építészeti örökségei közül kiemelendő a Meggyes-csárda, amelyet 1760 és 1770 között építettek a leégett elődje helyére. 
Részletek

Lipcsey-kúria
A tiszafüredi klasszicista stílusú Lipcsey-kúriában 1949-ben nyílt meg a Kiss Pál Múzeum, amely az első falumúzeum volt az országban. 
Részletek

Tájház és népi lakóházak
A Tájház kiállításának segítségével megismerhetjük Poroszló múltját és a poroszlói emberek életmódját.
Részletek

Graefl-kastély
A tornyos Graefl-kastélyt 1872-ben építtette Graefl Károly, majd fia, Jenő megnagyobbította az épületet. A kastély ma is Poroszló egyik legszebb ékessége.
Részletek